Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Investigación

El Consell complementa amb més de 500.000 euros les ajudes Ramón y Cajal per a 83 contractes de personal investigador

07/06/2022
- L'import de l'ajuda oscil·la entre els 2.717 i els 16.207 euros per a l'any 2022
- L'import de l'ajuda oscil·la entre els 2.717 i els 16.207 euros per a l'any 2022
La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital concedeix subvencions per a donar suport a la contractació de 83 persones investigadores de les ajudes Ramón y Cajal que desenvolupen la seua activitat en centres d'investigació de la Comunitat Valenciana.

L'import destinat a subvencionar aquests contractes ascendeix a 569.851 euros per a l'any 2022 i suposa quantitats que van dels 27.178 als 16.207 euros a l'any.

Aquestes subvencions s'emmarquen dins del programa d'R+D+I que desenvolupa la Direcció General de Ciència i Investigació, que compta amb una dotació global per a aquest any 2022 de 55 milions d'euros, distribuïts en 14 modalitats de subvencions, amb les quals la Conselleria d'Innovació contribueix a impulsar la contractació i el desenvolupament de la carrera investigadora dels científics i científiques valencians amb la finalitat de posicionar la Comunitat Valenciana en una comunitat competitiva i atractiva en investigació.

L'objecte d'aquestes ajudes és cofinançar a un màxim del 50 % el cost del contracte no finançat per l'ajuda Ramón y Cajal, en cada una de les cinc anualitats del contracte del personal investigador doctor/a de la Comunitat Valenciana.

A més de fer-ho en les cinc universitats públiques valencianes, el personal beneficiat amb la subvenció exerceix la seua tasca investigadora en la universitat privada Cardenal Herrera-CEU, la Fundació de la Comunitat Valenciana Centre d'Investigació Príncep Felip i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

El director general de Ciència i Investigació, Ángel Carbonell, ha destacat que "aquestes beques són un exemple més del suport d'aquesta conselleria a la investigació d'excel·lència. En aquest cas, hem destinat quasi 570.000 euros per a donar suport a 83 doctors i doctores dins del sistema valencià d'investigació".