Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell aprova la col·laboració amb la Universitat de València en matèria de responsabilitat social

10/06/2022
- Finança un projecte que analitzarà el grau d'implantació de la responsabilitat social corporativa en el col·lectiu de les persones treballadores autònomes
- Finança un projecte que analitzarà el grau d'implantació de la responsabilitat social corporativa en el col·lectiu de les persones treballadores autònomes


El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració amb la Universitat de València (UV) per a realitzar actuacions en matèria de responsabilitat social durant 2022.

A través d'aquesta nova col·laboració, es finança el desenvolupament d'un projecte que analitzarà el grau d'implantació de la responsabilitat social corporativa (RSC) en el col·lectiu de les persones treballadores autònomes de la Comunitat Valenciana, oferint eines que permeten incentivar en aquest col·lectiu la implementació de l'RSC en el seu treball per compte propi, la qual cosa permetrà crear valor per als seus grups d'interés a través d'un model de gestió socialment responsable.

En un primer moment, es realitzarà una revisió d'estudis de casos i exemples de bones pràctiques, eines i iniciatives innovadores per a la integració de l'RSC, a més de definir el model metodològic per a l'elaboració de l'estudi.

En una segona fase es comptarà amb la participació de les persones treballadores autònomes per a demanar informació. Posteriorment, es realitzarà una primera proposta d'estudi a través de l'anàlisi de la informació obtinguda, que permetrà definir l'estat actual de la integració de l'RSC en les pimes valencianes.

L'última etapa d'aquest treball serà la redacció final de l'informe, el desenvolupament de materials d'aprenentatge i la difusió de l'RSC, i la incorporació dels resultats del projecte en la pàgina web.

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destina 20.000 euros per a desenvolupar aquestes actuacions.