Presidència

El Consell impulsa el Pla de dinamització i governança turística de la Mancomunitat de Camp de Túria

17/06/2022

- El pla està dotat per a 2022 amb 300.000 euros finançats a parts iguals per Turisme, la Diputació i la mancomunitat

  • El pla està dotat, per a 2022, amb 300.000 euros, finançats a parts iguals per Turisme, la Diputació i la Mancomunitat

 

El Consell ha aprovat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació Provincial de València i la Mancomunitat de Camp de Túria per a desenvolupar, en 2022, el Pla de dinamització i governança turística de Camp de Túria.

Mitjançant aquest conveni s’executaran actuacions que persegueixen l’augment de la qualitat dels serveis turístics del territori, la millora del medi urbà i natural i l’ampliació i millora dels espais d’ús públic, a més de l’augment, diversificació i millora de l’oferta complementària; la valoració dels recursos turístics, i la creació de nous productes, així com la sensibilització i implicació de la població i agents locals en una cultura de qualitat.

El pla està dotat, per a 2022, amb 300.000 euros, finançats a parts iguals per Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació Provincial de València i la Mancomunitat de Camp de Túria. Per tant, Turisme Comunitat Valenciana destinarà 100.000 euros.

La Mancomunitat Camp de Túria conjumina els municipis de Benaguasil, Benissanó, Bétera, Casinos, Domeño, l’Eliana, Gátova, Llíria, Loriguilla, Marines, Nàquera, Olocau, la Pobla de Vallbona, Riba-roja de Túria, Serra, San Antonio de Benagéber i Vilamarxant.

Els plans de dinamització i governança turística de la Comunitat Valenciana es configuren com una iniciativa de la Generalitat, instrumentada per mitjà de la formalització de convenis entre Turisme Comunitat Valenciana, les diputacions provincials i altres administracions públiques i ens privats.

Aquesta iniciativa està destinada a la innovació, modernització, foment i consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l’oferta, atenent, fonamentalment, criteris de millora de la competitivitat, sostenibilitat i reequilibri socioterritorial.