Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Universidades

El Consell convoca les beques transport, que beneficien una mitjana de 20.000 estudiants anualment

19/06/2022
El Consell convoca les beques transport, que beneficien una mitjana de 20.000 estudiants anualment
  • El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 15 de juliol
  • El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 15 de juliol

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha convocat subvencions destinades a finançar el transport de l’estudiantat a les universitats públiques de la Comunitat Valenciana per al curs 2021-2022, que beneficien anualment una mitjana de 20.000 estudiants.

En concret, el Consell destina més de 470.000 euros a facilitar el trasllat d’estudiants residents en poblacions de la Comunitat Valenciana als centres universitaris, a fi de limitar l’impacte que aquestes despeses suposen a les economies familiars i de garantir una vertadera igualtat d’accés als ensenyaments universitaris amb independència del lloc de residència.

Podran sol·licitar aquesta subvenció, que suposa una ajuda al finançament del cost del servei de transport, les associacions d’estudiants universitaris, les cooperatives de consumidors i usuaris l’objecte dels quals siga el transport de l’alumnat universitari, els ajuntaments i les empreses de transport públic.

El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 15 de juliol, i la tramitació s’ha de fer únicament per mitjans electrònics a través de la pàgina web: consultar ací.

Totes les sol·licituds hauran d’adjuntar el NIF, els estatuts o la documentació acreditativa de la constitució de l’entitat sol·licitant, una memòria de l’activitat, el document de domiciliació bancària i la descripció exacta de les rutes, els horaris i el nombre d’estudiants beneficiaris.

Per a optar a les subvencions, les entitats i empreses sol·licitants hauran de proposar rutes en què la distància entre la població o poblacions des de les quals es preste el servei de transport i el campus universitari de destinació no siga inferior a 20 quilòmetres ni superior a 90 quilòmetres.

El servei de transport s’haurà de prestar en la totalitat dels períodes lectius del curs acadèmic 2021-2022, la duració del trajecte no podrà ser superior a 90 minuts i el punt de destinació i l’origen del retorn ha de ser el campus universitari mateix.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha assenyalat la importància d’aquestes beques per a l’estudiantat valencià: “Tenim una Comunitat Valenciana molt dispersa territorialment i necessitem facilitar l’enllaç entre els diferents municipis i els nuclis universitaris, amb la finalitat d’ajudar econòmicament i fer més fàcil l’educació universitària per als i les nostres estudiants”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno