Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències enceta el pròxim dissabte 25 de juny el cicle ‘Les bandes a la Ciutat’ amb la Unió Musical i Cultural d’Altura

18/06/2022
La Ciutat de les Arts i les Ciències enceta el pròxim dissabte 25 de juny el cicle ‘Les bandes a la Ciutat’ amb la Unió Musical i Cultural d’Altura
  • La nova activitat és fruit de la col·laboració entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) 
  • El programa inclou 10 concerts de lliure accés interpretats per bandes de diferents localitats d’Alacant, Castelló i València 
     

La Ciutat de les Arts i les Ciències enceta dissabte que ve, 25 de juny, el cicle ‘Les bandes a la Ciutat’ amb l’actuació del grup ‘Quintet de metalls’ de la Unió Musical i Cultural d’Altura. El concert començarà a les 19 hores a l’exterior del Museu de les Ciències i és de lliure accés. 
El director de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, ha destacat la col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) que fa possible aquest programa, que permet l’acostament entre el públic i les societats musicals “considerat un moviment artístic, educatiu i social únic en el món”.


Així mateix, Antonio Torres ha assenyalat que aquesta nova proposta “se suma a les activitats de lliure accés que se celebren al complex de la Generalitat Valenciana” com ara els concerts amb Berklee València, els cicles de divulgació i les exposicions d’art que s’exhibeixen al voltant del Museu de les Ciències. 


Al seu torn, la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González, ha remarcat que “és una satisfacció poder acostar la música de les nostres societats musicals a la Ciutat de les Arts i les Ciències i el seu entorn, perquè puguen gaudir-la tant els valencians com els turistes i demostrar novament que la nostra és una terra de música per excel·lència”.

Programa ‘Les bandes a la Ciutat’ 


La Ciutat de les Arts i les Ciències, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), ha organitzat el cicle de concerts de lliure accés ‘Les bandes a la Ciutat’, una sèrie de 10 actuacions de grups de cambra a càrrec de conjunts musicals de format reduït de les societats musicals federades de la Comunitat Valenciana.
El primer dels concerts se celebra el dissabte 25 de juny, a les 19 hores, amb el grup ‘Quintet de metalls’ de la Unió Musical i Cultural d’Altura. També s’han programat actuacions els dies 16 de juliol (Centre Instructiu Musical Tendetes de València), 6 de juliol (Ateneu Musical de Rafelguaraf), 13 d’agost (Societat Unió Musical L’Aurora d’Albatera), 10 de setembre (Agrupació Musical Les Sitges de Burjassot), 17 de setembre (Societat Unió Musical de Catarroja), 1 d’octubre (Societat Musical La Primitiva Xativina de Xàtiva) i 29 d’octubre (Societat Unió Musical d’Alberic), així com el 5 de novembre (Centre Instructiu Musical d’Onil) i el 12 de novembre (Unió Artisticomusical Sant Francesc de Borja de Gandia).


L’exterior del Museu de les Ciències acull aquest cicle de música en directe de les bandes de la Comunitat. Es tracta d’una activitat paral·lela que complementa el contingut expositiu del Museu relacionat amb la música, com ara l’exposició ‘Play. Ciència i música’.
 

Galeria d'imatges