Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovación

El Consell i Redit llancen una nova plataforma per a fer valdre el talent de dones referents en innovació i emprenedoria

05/04/2022
El Consell i Redit llancen una nova plataforma per a fer valdre el talent de dones referents en innovació i emprenedoria
- La directora general d'Innovació assegura que "per a la Generalitat Valenciana la igualtat és un objectiu transversal de totes les polítiques, es treballa des d'àmbits diferents i des de totes les conselleries"
- El director general de Redit explica que "comencem la plataforma amb 50 experiències, però aquest és el punt de partida i esperem crear una comunitat en la qual el talent siga el punt d'unió"
- La directora general d'Innovació assegura que "per a la Generalitat Valenciana la igualtat és un objectiu transversal de totes les polítiques, es treballa des d'àmbits diferents i des de totes les conselleries"
- El director general de Redit explica que "comencem la plataforma amb 50 experiències, però aquest és el punt de partida i esperem crear una comunitat en la qual el talent siga el punt d'unió"Més de 80 persones s'han citat a Alacant per a assistir a la presentació d'Innspiradoras, una iniciativa social i empresarial impulsada per Redit amb el suport de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Durant l'acte, que ha tingut lloc al saló de vidre de Districte Digital, i també s'ha retransmés en línia, s'ha fet pública la plataforma en línia en què es recullen els testimonis de més de 50 dones innovadores en diversos àmbits, com ara agricultura, criminologia, educació, tecnologia o moda.

La plataforma aspira a esdevindre un repositori viu i actualitzat amb els testimonis de dones que tenen idees innovadores i que es puga consultar en qualsevol moment i des de qualsevol lloc, i des d'on trobar novetats lligades a l'actualitat.

L'objectiu de la iniciativa ha sigut crear un espai en el qual promocionar i fer valdre el talent de dones referents en innovació i emprenedoria, a més de visibilitzar la riquesa i la diversitat de nombrosos projectes empresarials repartits de llarg a llarg del nostre territori.

Aquest projecte, amb el qual es pretén visibilitzar el paper de les dones des d'àmbits diferents, perquè servisca d'inspiració per a la societat, s'engloba dins de les nombroses actuacions que recull el conveni que la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital té amb Redit, que ascendeix a 420.000 euros.

La directora general d'Innovació, Sonia Tirado, ha explicat que Innspiradoras naix perquè els projectes "que fins ara no es veien, es puguen veure i que les generadores d'aquests projectes tinguen un espai on poder compartir les seues experiències i generar sinergies de futures col·laboracions".

Sonia Tirado ha assegurat que "per a la Generalitat Valenciana la igualtat és un objectiu transversal de totes les polítiques, es treballa des d'àmbits diferents i des de totes les conselleries", i ha recordat el moviment STEM a què dona suport la Conselleria d'Innovació per a l'impuls de les vocacions científiques en xiquetes.

El director general de Redit, Gonzalo Belenguer, ha explicat que l'objectiu de la plataforma ha sigut mostrar "el talent que hi ha en la nostra regió, que és molt variat i està present en tots els sectors". A més, ha comentat que "comencem la plataforma amb 50 experiències, però aquest és el punt de partida i esperem crear una comunitat en la qual el talent siga el punt d'unió".

En l'esdeveniment també ha participat la secretària general de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Esther Guilabert, que ha destacat el valor del talent femení entre les empresàries de la Comunitat Valenciana.

María José Tomás, del Departament de Promoció Institucional i Cooperació Regional del Centre de Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), ha sigut l'encarregada de presentar, a més, el programa Neotec, una iniciativa dirigida a dones emprenedores que busquen finançament per a fer realitat les seues idees.

La taula redona que ha seguit a la presentació de Neotec ha sigut moderada per Sonia Tirado i hi han participat Berenice Güerri, fundadora de Glen Biotech; Rosa Martínez, CEO d'IntegrAZAFAT@s; Virginia Real, CEO d'Adecual Costa Blanca SL, fundadora del projecte Accesscity i membre d'AEPA; Eva Toledo, presidenta del Cercle de Directius d'Alacant i co CEO de Padima, i Sonia Rujas, secretària d'AEPA.

Galeria d'imatges