Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell i la UV renoven la càtedra de Dret Foral Valencià amb activitats per a commemorar el 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia

29/04/2022
- La Conselleria destina 30.000 euros ?al finançament d'aquestes actuacions en 2022
- La Conselleria destina 30.000 euros ?al finançament d'aquestes actuacions en 2022


El Consell ha renovat la col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Qualitat Democràtica i Cooperació i la Universitat de València (UV) per a contribuir al funcionament de la càtedra de Dret Foral Valencià i Desenvolupament Estatutari en 2022.

En el marc del conveni es realitzaran activitats relacionades amb la conservació, el desenvolupament i la modificació del dret foral civil valencià, el desenvolupament estatutari i el foment, la promoció i la consolidació de l'autogovern.

Durant l'any 2022, en el context de la commemoració del 40 aniversari de l'aprovació i entrada en vigor de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, la Universitat de València exercirà activitats encaminades a destacar el paper essencial de l'Estatut en la conformació del model d'autogovern valencià. Al seu torn, realitzarà un balanç d'aquests quaranta anys de vigència i plantejarà propostes que contribuïsquen a millorar el seu contingut i optimitzar-ne l'execució.

Així mateix, la Universitat de València es compromet a dissenyar i avaluar, amb perspectiva de gènere, les diferents accions que desenvolupe i, en particular, a valorar el seu impacte en atenció al nombre i percentatge de dones participants i assistents, així com a ressaltar la necessitat de calibrar el model valencià d'autogovern des d'aquesta perspectiva.

Entre les accions previstes s'inclouen activitats formatives, culturals, d'investigació i d'extensió universitària orientades cap al coneixement i difusió permanent del dret foral civil valencià, el desenvolupament estatutari, així com el foment, promoció i consolidació de l'autogovern.

Tot això, es materialitzarà en l'organització de cursos, jornades, trobades i congressos; edició de publicacions; concessió de beques d'investigació, entre altres línies de treball.

La Conselleria de Qualitat Democràtica destina 30.000 euros al desenvolupament de les activitats previstes en el conveni per a 2022.