Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell renova la col·laboració amb la RACV per a reivindicar el paper essencial de l'Estatut d'Autonomia en el 40 aniversari de la seua aprovació

29/04/2022
- Destina 5.000 euros?al finançament d'aquestes actuacions en 2022
- Destina 5.000 euros?al finançament d'aquestes actuacions en 2022


El Consell ha aprovat la renovació del conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) en matèria de dret civil foral valencià.

Durant l'any 2022, en el context de la commemoració del 40 aniversari de l'aprovació i entrada en vigor de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, la RACV exercirà activitats encaminades a destacar el paper essencial de l'Estatut en la conformació del model d'autogovern valencià. Al seu torn, realitzarà un balanç d'aquests quaranta anys de vigència i plantejarà propostes que contribuïsquen a millorar el seu contingut i optimitzar la seua execució.

La Conselleria de Qualitat Democràtica destina 5.000 euros a finançar aquestes actuacions, que donen continuïtat al treball conjunt per a la recuperació, divulgació, difusió i defensa del dret civil valencià. En aquest sentit, es realitzaran accions divulgatives, de formació, difusió i promoció, xarrades, seminaris, cursos i exposicions, així com l'edició de publicacions derivades de les activitats anteriors.

Així mateix, la RACV es compromet a dissenyar i avaluar, amb perspectiva de gènere, les diferents accions que desenvolupe, i en particular a valorar el seu impacte en atenció al nombre i percentatge de dones participants i assistents, així com a divulgar la rellevància jurídica, social i econòmica que des d'aquesta perspectiva podria tindre l'existència d'una legislació civil valenciana.