Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Proyecto de innovación

El Consell agilitza la posada en marxa de la primera fase de la 'learning factory' a Elx

09/05/2022
El Consell agilitza la posada en marxa de la primera fase de la 'learning factory' a Elx
- La consellera d'Innovació, Carolina Pascual, presideix una nova reunió de l'equip de treball després de l'adjudicació del disseny d'aquest espai formatiu
- L'AVI avança la posada en funcionament de la primera fase, que es desenvoluparà en un espai annex a l'edifici de Correus
- La consellera d'Innovació, Carolina Pascual, presideix una nova reunió de l'equip de treball després de l'adjudicació del disseny d'aquest espai formatiu
- L'AVI avança la posada en funcionament de la primera fase, que es desenvoluparà en un espai annex a l'edifici de CorreusLa Generalitat, a través de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), anticiparà el disseny i la posada en servei de la primera fase de la 'learning factory' programada a l'edifici de Correus d'Elx, segons han anunciat la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i el vicepresident executiu de l'AVI, Andrés García Reche.

D'aquesta manera, s'agilitzaran els treballs que es desenvoluparan en el local de 322 metres quadrats annex a l'immoble esmentat, a fi d'avançar la posada en marxa d'aquest primer espai, que no es veurà afectat per les obres d'enderrocament i construcció de l'edifici principal.

Pascual ha presidit la quarta reunió del grup tècnic, en el qual s'integren representants de les administracions local i autonòmica, l'empresariat, els sindicats, els instituts tecnològics, els parcs científics, les universitats i la Formació Professional de la comarca del Baix Vinalopó, i en què l'empresa adjudicatària del disseny i la conceptualització, CARSA, ha presentat el full de ruta per a materialitzar aquesta iniciativa.

La missió d'aquest centre de referència formatiu en tecnologies habilitadores és proporcionar els coneixements, les aptituds i les habilitats imprescindibles per a incorporar-los en el teixit productiu mitjançant formació especialitzada dirigida especialment a operaris i comandaments intermedis de les empreses de la Comunitat Valenciana, així com estudiants universitaris i de Formació Professional.

En aquest pla d'actuació es prioritzarà, precisament, la determinació dels usos assignats a la primera fase del projecte, per a la qual ja s'estan estudiant diverses alternatives relacionades amb la formació en tecnologies habilitadores en el sistema productiu, i proporcionant formació especialitzada a les empreses. L'objectiu és accelerar aquesta part dels treballs, ja que l'adjudicatària disposa d'un màxim de 18 mesos de termini per a concretar les característiques de tot el centre, els itineraris formatius i les tecnologies que incorporarà, així com els productes que s'hi fabricaran, atesa la gran complexitat de la iniciativa.

Aquesta tasca de conceptualització es realitzarà en col·laboració amb grups especialitzats de caràcter tècnic, que treballaran en la definició de cada una de les àrees de la 'learning factory', segons s'ha donat a conéixer en la reunió celebrada al Centre de Congressos d'Elx, que ha comptat amb la participació de l'alcalde, Carlos González Serna, així com representants de l'equip de govern local i dels agents socials i econòmics. i l'equip cientificotècnic de la Comunitat Valenciana.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat la voluntat de la Generalitat Valenciana per transformar la 'learning factory' en un referent en innovació que es puga transformar en formació per al teixit productiu: "Aquest projecte naix amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats presents i futures de la nostra societat, perquè el teixit empresarial puga aprofitar el potencial de les noves tecnologies en el desenvolupament de processos productius més innovadors i, així, millorar-ne la competitivitat".

Al seu torn, Pascual ha destacat la importància de la 'learning factory' com un projecte pioner a Espanya, "que situa Elx en la primera línia de la innovació, ja que, a més de tindre beneficis econòmics i socials per al seu entorn, també situa aquesta ciutat com a líder, en acollir un centre de referència de tecnologies habilitadores a la Comunitat Valenciana i a Espanya".

Per la seua banda, el vicepresident executiu de l'AVI ha subratllat que la 'learning factory' s'erigeix en una palanca de canvi que impulsarà la transformació del model productiu a través de la incorporació de coneixement i tecnologia a les nostres empreses. "Aquest instrument formatiu ajudarà les empreses que ara troben problemes per a cobrir els nous perfils professionals que requereixen competències relacionades amb les tecnologies habilitadores, però també aquelles que encara no són plenament conscients dels avantatges de la seua implantació", ha assenyalat García Reche.

L'alcalde d'Elx, Carlos González, ha manifestat que "estem fent passos ferms per a fer realitat un projecte pioner perquè Elx lidere la innovació tecnològica a la Comunitat Valenciana", i hi ha afegit que "valorem molt positivament no només l'adjudicació del projecte tècnic, sinó també la previsió d'inici dels treballs en el local annex, és a dir, una arrancada pròxima en el temps".

El desenvolupament d'aquesta primera fase s'escometrà de manera paral·lela a la resta d'actuacions de disseny, que es completaran en la segona meitat de 2023, d'acord amb el calendari previst en el plec. Les obres del nou edifici podrien arrancar en el segon semestre de 2024, una vegada es redacte el projecte bàsic i d'execució del nou edifici.

Galeria d'imatges