Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell autoritza la nova denominació de l'Institut d'Investigació, Desenvolupament i Innovació en Biotecnologia Sanitària d'Elx

20/05/2022
- La justificació del canvi és l'increment de la multidisciplinarietat en l'activitat de l'Institut
- La justificació del canvi és l'increment de la multidisciplinarietat en l'activitat de l'Institut


El Ple del Consell ha aprovat la modificació de la denominació de l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) pel d'Institut d'Investigació, Desenvolupament i Innovació en Biotecnologia Sanitària d'Elx (IDiBE) de la Universitat Miguel Hernández.

El canvi de nom ha sigut proposat per la Universitat Miguel Hernández d'Elx i compta amb l'aprovació del Consell de Govern de la UMH, així com l'informe favorable de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva (AVAP).

La justificació del canvi és que el nom anterior no era representatiu de l'activitat actual de l'Institut a causa de l'increment de la multidisciplinarietat, ja que s'hi han incorporat recentment investigadors i investigadores de les àrees de farmacologia, nutrició, biologia aplicada, fisiologia i immunologia.

A més, pel que fa a la innovació, l'Institut ha creat més de 20 productes innovadors en els àmbits de la farmacologia, els nutricèutics i la biotecnologia, que estan llicenciats i en explotació en aquests moments.