Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell renova la col·laboració amb la Universitat Politècnica de València en matèria de participació ciutadana

20/05/2022
La Conselleria de Participació destina 15.000 euros?per al foment de les activitats previstes
- La Conselleria de Participació destina 15.000 euros?per al foment de les activitats previstes


El Consell ha renovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Universitat Politècnica de València (UPV) per al foment de les activitats de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana en matèria de participació ciutadana durant 2022.

El conveni amb la UPV té com a objectiu dur a terme les activitats relacionades amb el foment, el desenvolupament i la realització de tasques de participació ciutadana. En concret, la col·laboració s'orienta al procés de disseny per a la definició d'un instrument per a l'avaluació ciutadana de les polítiques públiques de la Generalitat a través de tres tallers participatius.

També comprendrà experiències, processos i instruments de participació i auditoria ciutadana en l'avaluació de polítiques públiques. Aquesta revisió es farà des d'una perspectiva local, estatal, europea i internacional.

Per a dur-ho a terme es tindran en compte tres criteris que guiaran aquesta revisió: el caràcter innovador de les experiències; les potencialitats per a promoure la participació ciutadana crítica i compromesa amb el bé comú, i les oportunitats que ofereix per a educar en la participació, i els impactes positius en el teixit social i en l'apropiació del procés i dels instruments per part de la ciutadania.

La Conselleria de Participació destina 15.000 euros?per al foment de les activitats previstes.