Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell i el Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana col·laboraran en matèria de protecció de dades

20/05/2022
- Es designa com a persona delegada de protecció de dades del CES la persona responsable de la Delegació de Protecció de Dades de la Generalitat
- Es designa com a persona delegada de protecció de dades del CES la persona responsable de la Delegació de Protecció de Dades de la Generalitat


El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i el Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana per a col·laborar en matèria de protecció de dades, i designar la persona delegada d'aquesta matèria.

A través  d'aquest conveni es designa com a persona delegada de protecció de dades del CES la persona responsable de la Delegació de Protecció de Dades de la Generalitat.

Al seu torn, la Conselleria de Transparència es compromet a informar i assessorar el CES, així com el personal que duga a terme el tractament de dades, de les obligacions que els incumbeixen en relació amb la normativa de protecció de dades personals, en particular sobre l'obligació de portar un registre d'activitats de tractament.

També supervisarà el compliment del que es preveu en la normativa de protecció de dades i les polítiques del CES en aquesta matèria; l'assignació de responsabilitats; la conscienciació i la formació del personal que participa en les operacions de tractament i l'assignació de responsabilitats, i la realització d'auditories.

Correspon a la Conselleria de Transparència cooperar amb l'autoritat de control, actuar com a punt de contacte amb l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i realitzar les consultes pertinents a l'entitat esmentada.

Per la seua banda, el CES serà l'encarregat d'aprovar els procediments, les instruccions tècniques, els registres, i altres documents necessaris, per a garantir una adequada gestió dels tractaments de dades de caràcter personal. També disposarà del registre d'activitats de tractament i en garantirà l'actualització a mesura que es vagen modificant o se sol·liciten nous tractaments.

Així mateix, garantirà els recursos necessaris per al compliment dels objectius i la gestió del risc relacionat amb la protecció de dades personals en els llindars considerats com a acceptables. El CES dissenyarà i implantarà polítiques de protecció de dades i establirà l'estructura organitzativa necessària per a realitzar tasques de coordinació amb la persona responsable de la Delegació de Protecció de Dades de la Generalitat.

Al seu torn, complirà amb el deure d'informar i realitzar la recollida adequada del consentiment a les persones afectades pels tractaments de dades, a més de conéixer i fer complir les mesures de seguretat implantades.

Aquesta col·laboració, que té una duració de quatre anys prorrogables per tres més, no suposa aportació econòmica.