Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Enseñanza universitaria

El Consell redueix un 10 % les taxes i els preus públics a 1,3 milions de valencians i valencianes

26/05/2022
- La mesura beneficia especialment els més de 132.000 estudiants de les universitats públiques valencianes, que s'estalviaran més de 100 euros per curs i per estudiant
- Aquesta reducció se suma a la rebaixa d'un 20 % que la Generalitat ha aprovat des de 2017 per a estudiants de les universitats
- La mesura beneficia especialment els més de 132.000 estudiants de les universitats públiques valencianes, que s'estalviaran més de 100 euros per curs i per estudiant
- Aquesta reducció se suma a la rebaixa d'un 20 % que la Generalitat ha aprovat des de 2017 per a estudiants de les universitatses



El Decret llei del Consell pel qual es rebaixen un 10 % les taxes i els preus públics de la Generalitat s'ha aprovat hui per unanimitat en les Corts, cosa que beneficiarà més d'1.300.000 valencians i valencianes. De fet, aquesta mesura, inclosa dins del Pla Reactiva del Consell, suposarà un estalvi per a les famílies i les empreses de la Comunitat Valenciana pròxim als 30 milions d'euros.

"Amb aquesta mesura, que prolongarem fins al 31 de desembre de 2022, pretenem esmorteir l'increment dels costos energètics, els hidrocarburs i la inflació als quals s'enfronta en aquest moment l'economia valenciana, alleujant les càrregues econòmiques per a les famílies i les empreses", ha apuntat sobre aquest tema el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España.

De fet, el conseller ha remarcat que la mesura "inclou taxes de caràcter transversal i vinculades a un gran nombre de prestacions, com les taxes universitàries, amb la qual cosa es beneficiarà un gran nombre de ciutadans i ciutadanes als quals des de la Generalitat volem ajudar en un moment com l'actual, en què la inflació està elevant notablement les despeses domèstiques".

132.000 estudiants beneficiats amb la rebaixa de taxes universitàries

Entre les taxes que es veuen minorades a través d'aquest decret, i que beneficiaran un nombre més gran de ciutadans, es troba la rebaixa d'un 10 % de les taxes universitàries per al curs 2022/23, cosa que permetrà que els més de 130.000 estudiants de les cinc universitats públiques valencianes paguen menys el pròxim curs lectiu.

De fet, aquesta aposta del Consell per democratitzar i facilitar l'accés a l'educació superior suposarà un estalvi de costos per a les famílies valencianes, depenent dels estudis, d'un poc més de 100 euros per curs per a cada estudiant.

De 2017 a 2022 el Consell ha impulsat una política que ha fet que rebaixe les taxes universitàries un 20 %, a la qual cosa se sumarà aquest 10 % més de rebaixa per al curs 2022/23.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha insistit en la seua aposta per continuar desenvolupant "mesures encaminades a facilitar l'accés a la Universitat al major nombre de persones possible, i aquesta rebaixa del 10 % de les taxes universitàries beneficiarà tots els i les estudiants de les universitats públiques valencianes".

A més, Josefina Bueno ha manifestat que "les universitats són essencials en la societat valenciana" i ha destacat el compromís del Consell "per la millora constant del sistema de beques i ajudes, així com en la implementació de mesures que en milloren el sistema de gestió".

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno