Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell impulsa la cultura de la innovació entre l'alumnat universitari

27/05/2022
- Finança amb 35.000 euros cada una de les universitats públiques valencianes per al desenvolupament de projectes
- Finança amb 35.000 euros cada una de les universitats públiques valencianes per al desenvolupament de projectes


El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció de dos convenis de col·laboració amb la Universitat d'Alacant (UA) i la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) per a impulsar la cultura de la innovació entre l'alumnat universitari durant l'exercici 2022.

En concret, la Generalitat finança amb 35.000 euros cada una de les universitats públiques valencianes per al desenvolupament de projectes d'innovació que fomenten activitats encaminades a impulsar i consolidar la cultura de la innovació entre l'alumnat de les universitats públiques valencianes.

El projecte proposat per la Universitat Miguel Hernández d'Elx, denominat 'CIEUMH - Formació en competències en innovació per a l'estudiantat', planteja un itinerari formatiu per a l'estudiantat dividit en set mòduls, que són els següents: habilitat d'associació, capacitat de qüestionament, capacitat d'observació i anàlisi, capacitat d'experimentar, capacitat de connectar amb altres, tècniques per a desenvolupar la creativitat i avaluar i seleccionar les idees per a innovar.

Com a activitat addicional, el projecte també proposa la formació de deu professionals de l'entorn productiu de la UMH en aquest mateix itinerari formatiu.

Finalment, es pretén desenvolupar una experiència pilot en la qual treballen deu universitaris/àries i deu tutors/ores en el desenvolupament de projectes d'innovació en les empreses col·laboradores.

Amb aquestes accions, la Universitat Miguel Hernández pretén crear una cultura innovadora en l'estudiantat universitari perquè, quan s'incorpore al mercat laboral, puga aportar a les organitzacions del seu entorn un enfocament innovador que genere avantatges competitius.

Per la seua banda, la Universitat d'Alacant desenvoluparà el projecte 'UnnovA - Formació, difusió i impuls entre l'estudiantat de la UA de la cultura de la innovació', que inclou la programació d'accions de formació en innovació i un esdeveniment sobre innovació que tindrà lloc entre els set centres de la UA.

Des de la Universitat d'Alacant també es vol apostar per la difusió de totes aquestes activitats innovadores. Per a fer-ho es preveu la creació d'un 'chatbot' que, mitjançant tècniques d'intel·ligència artificial, oriente l'estudiantat en la cerca d'informació i formació en innovació; així com la creació d'una estratègia de difusió a través d'una campanya nova en xarxes socials i accions presencials.