Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Programas I+D+i

La Generalitat concedeix ajudes que arriben a 14.700 euros a contractats predoctorals per a realitzar estades en centres d'investigació de fora de la Comunitat Valenciana

29/05/2022
La Generalitat concedeix ajudes que arriben a 14.700 euros a contractats predoctorals per a realitzar estades en centres d'investigació de fora de ...
- La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital subvenciona amb 400.000 euros les despeses derivades per l'allotjament, la manutenció i el desplaçament
- La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital subvenciona amb 400.000 euros les despeses derivades per l'allotjament, la manutenció i el desplaçament


La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital concedeix ajudes als investigadors i investigadores de caràcter predoctoral per a estades en centres d'investigació fora de la Comunitat Valenciana durant l'any 2022.

En concret, la Generalitat Valenciana subvenciona amb 400.000 euros les despeses derivades per allotjament, manutenció i desplaçament d'aquests 75 investigadors/ores de caràcter predoctoral.

Aquestes subvencions s'emmarquen dins del programa d'R+D+I que desenvolupa la Direcció General de Ciència i Investigació, que compta amb una dotació global per a aquest any 2022 de 55 milions d'euros, distribuïts en 14 modalitats de subvencions, amb què la Conselleria d'Innovació contribueix a impulsar la contractació i el desenvolupament de la carrera investigadora dels científics i científiques valencians a fi de posicionar la Comunitat Valenciana en una comunitat competitiva i atractiva en investigació.

L'import de cada subvenció s'estableix en funció del país de destinació, així com del nombre de mesos de l'estada. S'atorguen en aquesta convocatòria ajudes que van dels 1.075 als 14.700 euros.

A més de les cinc universitats públiques valencianes, els beneficiaris i beneficiàries pertanyen a la Universitat Cardenal Herrera CEU, el CSIC i 7 centres més d'investigació valencians.

La destinació triada per 54 dels beneficiaris i beneficiàries per a realitzar les respectives estades són centres d'investigació situats en ciutats europees. Al capdavant dels països se situa Gran Bretanya, amb 9, i Alemanya i Itàlia amb 7 cada u. A més, 6 dels estudiants desenvoluparan la seua estada en altres centres espanyols.

De les 21 persones investigadores predoctorals que realitzaran les seues investigacions fora d'Europa, destaquen les 9 que tenen per destinació els Estats Units, 3 al Canadà, 3 a Austràlia, 3 al Japó i 1 a l'Equador, Xile i Mèxic.

Cal destacar que, per primera vegada, el nombre de dones beneficiades amb aquestes subvencions assoleix quasi el 60 %.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha destacat "les nombroses accions" que s'estan desenvolupant des del Govern Valencià per a les diverses etapes dins del sistema investigador. "Als diversos programes que tenim en marxa cal sumar el desenvolupament que s'està duent a terme d'una política d'incentius a l'estabilització", segons ha apuntat la consellera, que ha afegit que "necessitem científics i científiques, hem d'impel·lir la joventut, perquè necessitem aquest talent al servei de la ciutadania".

Amb aquestes ajudes, ha continuat Josefina Bueno, "aconseguim que els investigadors i investigadores puguen conéixer altres centres d'investigació de manera temporal, perquè puguen adquirir noves tècniques, accedir a instal·lacions científiques, consultar fons bibliogràfics o documentals, o altres activitats significatives en el context del projecte de tesi".

Per la seua banda, el director general de Ciència i Innovació, Ángel Carbonell, ha volgut destacar "la importància que els investigadors i investigadores predoctorals visiten altres laboratoris i puguen comparar el treball que estan duent a terme en el seu centre d'origen". Al seu torn, ha posat l'accent en "l'oportunitat que suposen aquestes estades predoctorals perquè els investigadors/ores comencen a crear les seues pròpies xarxes de treball".

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno