Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Despertar vocaciones científicas

La Conselleria d'Innovació i RUVID obrin el termini de presentació de candidatures als premis 'Sapiència'

23/01/2021
La Conselleria d'Innovació i RUVID obrin el termini de presentació de candidatures als premis 'Sapiència'
- Els alumnes que durant el curs 2020/2021 estiguen matriculats en 1r o 2n de Batxillerat en qualsevol centre de la Comunitat Valenciana poden presentar les candidatures per a optar a aquests premis a partir del pròxim 25 de gener i fins al 2 de juliol de 2021
- Els alumnes que durant el curs 2020/2021 estiguen matriculats en 1r o 2n de Batxillerat en qualsevol centre de la Comunitat Valenciana poden presentar les candidatures per a optar a aquests premis a partir del pròxim 25 de gener i fins al 2 de juliol de 2021


La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Xarxa d'Universitats Valencianes per al Foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (RUVID) han convocat la primera edició dels premis 'Sapiència', una iniciativa que té com a objectiu despertar vocacions científiques entre els joves estudiants de Batxillerat de la Comunitat Valenciana.

Els alumnes que durant el curs 2020/2021 estiguen matriculats en 1r o 2n de Batxillerat en qualsevol centre de la Comunitat Valenciana poden presentar les candidatures per a optar a aquests premis a partir del pròxim 25 de gener i fins al 2 de juliol de 2021.

Els treballs d'investigació podran estar elaborats per un equip de fins a 3 alumnes del mateix centre i han d'estar tutoritzats per un professor del centre on estiguen cursant els estudis aquests alumnes, que serà el responsable de presentar la candidatura. Cada projecte podrà tindre un màxim de dos tutors.

No hi ha límit de presentació de candidatures per tutor ni per centre, i els treballs presentats han de ser originals i haver-los desenvolupat íntegrament els alumnes durant el curs escolar 2020-2021.

Els projectes d'investigació hauran d'estar emmarcats en les àrees temàtiques d'arts i humanitats; ciències socials i jurídiques; física, química i matemàtiques; ciències de la terra i de la vida, i tecnologia i enginyeria.

Les bases de la convocatòria poden consultar-se en www.sapienciapremis.es, a partir del pròxim dilluns 25 de gener, en què els interessats podran accedir a una guia amb els passos que cal seguir per a poder presentar les candidatures per via telemàtica, així com als formularis de sol·licitud.

31 premis dotats amb un total de 75.500 euros

En aquesta primera edició de 'Sapiència' es concedeix un total de 31 premis dotats amb un import total de 75.500 euros.

Concretament, destaca un primer premi de categoria especial, dotat amb 5.000 euros a l'equip i 2.000 euros al professor tutor; cinc primers premis de 4.000 euros per a l'equip i 1.000 per als tutors; cinc segons premis dotats amb 3.000 euros per als alumnes i 500 euros per als tutors, i deu tercers premis de 1.500 euros per als alumnes i 500 euros per als tutors.

A més, s'atorgaran 9 accèssits de 500 euros cada un i un premi addicional al projecte d'investigació millor valorat pel públic, amb una dotació de 1.500 euros a l'equip.

Els projectes d'investigació que resulten guardonats podran haver-se premiat anteriorment o en el futur, en el marc de qualsevol altra convocatòria.

Congrés Sapiència

El lliurament dels premis als projectes millor valorats en cada àrea temàtica tindrà lloc en el 'Congrés Sapiència' que se celebrarà a València l'octubre de 2021 i es retransmetrà en línia.

Els equips exposaran els treballs públicament i els projectes es presentaran per àrees temàtiques. Una vegada finalitzada l'exposició, el jurat emetrà la decisió i s'atorgaran els premis corresponents als equips guanyadors. El premi del públic també es decidirà i es lliurarà en el congrés.

Jurat

El jurat serà l'encarregat seleccionar ls projectes premiats basant-se en els criteris d'avaluació i selecció que s'inclouen en les bases de la convocatòria.

Estarà presidit pel president de RUVID, i en formaran part dos vocals en representació de RUVID; altres dos vocals en representació de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, així com professors de les universitats associades a RUVID i experts de cada una de les àrees temàtiques.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d'Innovació, Carolina Pascual