Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
COVID-19

La Generalitat i les universitats acorden reduir al mínim la presencialitat en la docència durant el mes de febrer

26/01/2021
- Aquesta mesura s'anirà avaluant en funció de l'evolució de la pandèmia
- Aquesta mesura s'anirà avaluant en funció de l'evolució de la pandèmia


La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i les rectores i rectors de les universitats públiques valencianes han acordat que durant el mes de febrer hi haja la mínima presencialitat en la docència, al mateix temps que queden assegurades les pràctiques que s'hagen de desenvolupar de manera presencial garantint totes les mesures de seguretat.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha mantingut aquest dimarts una reunió per videoconferència amb les rectores i rectors de les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana per a avaluar l'ensenyament, en una trobada a la qual també han assistit la secretària autonòmica d'Universitats i Investigació, Carmen Beviá, i la directora general d'Universitats, Pilar Ezpeleta.

La Conselleria i les universitats, segons ha explicat la consellera, "han acordat aquest dimarts la mínima presencialitat a les aules durant el mes de febrer, situació que s'anirà avaluant en funció de l'evolució de la pandèmia i sempre amb la finalitat d'assegurar la salut de tota la comunitat universitària".

En aquest sentit, ha precisat que la docència durant aquest mes consistirà en el fet que "serà en format en línia en els continguts que puguen ser impartits per aquesta via i que les pràctiques que necessiten presencialitat queden també assegurades".

Pascual ha recordat que "aquesta mesura estava prevista així en els plans de contingència que cada una de les universitats està implementant, i en aquest termini anirem coordinant-nos i avaluant els escenaris als quals ens anem enfrontant".

A més, la consellera ha indicat que les universitats i la Generalitat "ens estem coordinant amb la finalitat de prendre les decisions adequades per a una docència de qualitat i la seguretat i la salut de tota la comunitat universitària".

Finalment, Carolina Pascual ha destacat que els exàmens que s'estan fent de manera presencial s'estan desenvolupant sense incidències i ha animat a les universitats que "es facen en línia aquelles proves que es puguen adaptar a aquest format".

Galeria d'imatges