Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovación

Carolina Pascual valora el treball que ha exercit l'Agència Valenciana de la Innovació i assegura que 2021 serà l'any de la seua consolidació

28/01/2021
Carolina Pascual valora el treball que ha exercit l'Agència Valenciana de la Innovació i assegura que 2021 serà l'any de la seua consolidació
- Recorda que el Govern Valencià "ha demostrat el seu compromís amb l'R+D+I en els seus pressupostos anuals", en què s'ha duplicat pràcticament la dotació de l'AVI, que per primera vegada gestionarà fons europeus
- Destaca l'impuls a la compra pública d'innovació i l'èxit d'Inndromeda com a eines per a afavorir la innovació en el teixit empresarial
- Recorda que el Govern Valencià "ha demostrat el seu compromís amb l'R+D+I en els seus pressupostos anuals", en què s'ha duplicat pràcticament la dotació de l'AVI, que per primera vegada gestionarà fons europeus
- Destaca l'impuls a la compra pública d'innovació i l'èxit d'Inndromeda com a eines per a afavorir la innovació en el teixit empresarialLa consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha assenyalat que 2021 és l'any de la consolidació l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), "una institució jove, la qual ha completat la posada en marxa i ha adquirit la velocitat de creuer que la Comunitat Valenciana necessita".

Pascual, que ha participat en el Consell de Direcció de l'AVI, ha recordat durant la seua intervenció el paper que ha exercit l'Agència, i altres entitats del sector públic, durant l'any 2020 i ha posat en relleu la capacitat d'adaptació d'aquesta des dels primers moments de l'emergència sanitària, per a aconseguir respostes a la pandèmia.

En aquest sentit, ha puntualitzat la importància que té l'aliança entre la ciència i la tecnologia, per a derrotar el SARS-CoV-2 i també per a superar les conseqüències econòmiques de la pandèmia.

"És imperatiu aprofitar les oportunitats que ens brinda ara Europa, a través dels fons per a la recuperació, per a deixar arrere la crisi, construir un model econòmic i social més robust, amb més resiliència, i que contrareste les desigualtats", ha assegurat Pascual.

En aquest sentit, ha explicat que és necessari canviar el model productiu i oferir solucions tangibles a les empreses, "perquè la innovació no entén ni de grandària ni de sectors, ha d'arribar a tots igual".

Per això, ha recordat que el Govern Valencià ha demostrat el seu compromís amb l'R+D+I en els seus pressupostos anuals i dobla pràcticament la dotació de l'AVI, que per primera vegada gestionarà fons europeus.

A més, ha assenyalat que aquest augment pressupostari ha permés que les convocatòries d'ajudes de l'AVI per a programes de suport a projectes estratègics en col·laboració, així com els de consolidació de la cadena de valor empresarial, concentren la major part dels incentius.

La consellera també ha destacat la importància que tindrà en 2021 la compra pública d'innovació "com a fórmula per a promoure el desenvolupament d'innovacions per part del teixit empresarial". En aquest sentit, ha indicat que l'AVI "continuarà liderant la implantació de la compra pública d'innovació en l'Administració autonòmica".

Així mateix, Pascual s'ha referit a l'èxit de l'Aliança de Tecnologies Innovadores de la Comunitat Valenciana-Inndromeda, que facilita a les empreses eines, coneixements i recursos tecnològics necessaris per a completar-ne la transformació digital.

"A penes han transcorregut uns mesos des que es va constituir, però ja s'estan fent importants passos perquè Inndromeda comence a ser operativa en tots els àmbits, fins i tot a Europa", ha subratllat la consellera, que també hi ha afegit que l'Aliança ja ha presentat la sol·licitud formal per a esdevindre l'European Digital Innovation Hub (DIH) de referència a la Comunitat Valenciana, "la qual cosa, sens dubte, suposarà una consagració definitiva a l'activitat que fa".

Per tot això, Pascual ha insistit en el fet que 2021 serà "una fita" per a l'Agència, ja que "compta amb la dotació pressupostària més gran de la seua història, gestionarà per primera vegada fons comunitaris i realitzarà també el primer procés selectiu per a dotar d'estabilitat els seus recursos humans", ha conclòs.

Galeria d'imatges