Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

Pascual: "Aspirem a estar a l'avantguarda del disseny, volem ser líders d'aquesta disciplina i treballarem per a aconseguir-ho"

03/02/2021
Pascual: 'Aspirem a estar a l'avantguarda del disseny, volem ser líders d'aquesta disciplina i treballarem per a aconseguir-ho'
- Felicita el dissenyador Pepe Gimeno guanyador del Premi Nacional de Disseny 2020 de la modalitat de professionals, "per portar a l'excel·lència el disseny valencià"
- Felicita al diseñador Pepe Gimeno ganador del Premio Nacional de Diseño 2020 modalidad 'Profesionales', "por llevar a la excelencia el diseño valenciano"


La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, s'ha referit al pes que té el disseny com a valor estratègic i fortalesa del territori i ha assenyalat que a la Comunitat Valenciana "aspirem a estar a l'avantguarda, volem ser líders d'aquesta disciplina i treballarem seriosament per a aconseguir-ho".

Pascual s'ha pronunciat així en l'acte de presentació de la 18a edició de 'Diàlegs/Diálogos' de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València (EASD), en el qual ha recalcat que aquesta trobada reuneix grans especialistes i professionals del disseny del món i també és un espai en què donar a conéixer els èxits obtinguts en l'àmbit del disseny valencià.

En la seua intervenció, la consellera ha felicitat i ha dedicat unes paraules al dissenyador Pepe Gimeno, guanyador del Premi Nacional de Disseny 2020 en la modalitat de professionals, "per portar a l'excel·lència el disseny valencià i per haver protagonitzat grans fites en el disseny en empreses, institucions i en la mateixa Generalitat". Així, Pascual ha citat alguns treballs del dissenyador com ara la marca Turisme o la identitat gràfica de l'Agència Valenciana de la Innovació.

D'altra banda, la titular d'Innovació ha defensat el "moment excel·lent" en què es troba el disseny valencià i ha esmentat els guardons obtinguts en els últims Premis Nacionals i també ha recordat que València serà capitalitat mundial del disseny en 2022. "Sou el millor exemple per als que trien aquest camí per a desenvolupar la seua vida professional", ha indicat.

A més, la consellera ha recordat la importància dels ensenyaments artístics i el fet que l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana estiga integrat en la conselleria que compta amb les competències en matèria d'educació superior, "l'espai que naturalment hi correspon", ha matisat.

Finalment, Pascual ha agraït a l'EASD de València "la seua tenacitat i el seu treball incansable al llarg d'aquests anys i la contribució que fa a la formació de dissenyadores i dissenyadors valencians, així com la implicació que té en la divulgació d'aquesta matèria com a element de futur".

Galeria d'imatges