Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovación

La Generalitat i les universitats impulsen programes conjunts en ciència, digitalització i sostenibilitat

09/02/2021
La Generalitat  i les universitats impulsen programes conjunts en ciència, digitalització i sostenibilitat
- Carolina Pascual destaca que l'objectiu és crear "programes científics de primer nivell" i avançar en digitalització per a "fer un salt qualitatiu"
- Creen tres grups de treball per a coordinar i desenvolupar conjuntament aquestes iniciatives
- Carolina Pascual destaca que l'objectiu és crear "programes científics de primer nivell" i avançar en digitalització per a "fer un salt qualitatiu"
- Creen tres grups de treball per a coordinar i desenvolupar conjuntament aquestes iniciatives



La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i les universitats públiques valencianes han acordat impulsar programes conjunts en ciència, digitalització i sostenibilitat als campus, que estaran coordinats per tres grups de treball.

Carolina Pascual ha mantingut dimarts una reunió amb els rectors i rectors de les universitats públiques valencianes, a la qual també han assistit la secretària autonòmica d'Universitats i Investigació, Carmen Beviá, i la directora general d'Universitats, Pilar Ezpeleta.

En l'àrea de ciència, el grup de treball estarà constituït per la Conselleria i la Xarxa d'Universitats Valencianes per al Foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació.

Carolina Pascual ha apuntat que aquest grup té com a finalitat "la creació de programes potents coordinats entre totes les universitats" per a presentar-los a la proposta de programa per a la participació en un pla complementari d'R+D+I en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, que ha constituït el Ministeri de Ciència i Innovació.

Aquest grup de treball, segons ha explicat la consellera, elaborarà "programes de primer nivell" en àrees com a comunicació quàntica, energia i hidrogen verd, agroalimentació, biodiversitat, astrofísica i física d'altes energies, ciències marines, materials avançats i biotecnologia de la salut.

L'objectiu és coordinar-se per a la presentació de projectes líders en alguna d'aquestes àrees amb la finalitat d'optar a les ajudes ministerials, que seran cofinançades per la Generalitat, ha indicat Pascual.

En segon lloc, els vicerectors responsables de l'àrea TIC també conformaran un altre grup de treball amb la Conselleria per a coordinar-se en un pla de digitalització de les universitats públiques valencianes, en els quals s'acordaran directrius i línies d'acció per a continuar en la tasca de digitalització de les institucions acadèmiques.

Carolina Pascual ha destacat que aquesta tasca es farà "de manera coordinada entre totes les universitats amb l'objectiu de fer un salt qualitatiu quant a la digitalització".

Finalment, la Generalitat i les universitats també col·laboraran per a presentar un projecte encaminat a millorar la sostenibilitat als campus.

Galeria d'imatges