Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

Carolina Pascual aposta per una transformació del sector primari cap a la digitalització respectuosa amb el medi ambient i en concordança amb Europa

11/02/2021
- Smart Primary és un esdeveniment que se celebra amb motiu de la Fira internacional de noves tecnologies en el sector primari i el transport i la logística d'aquest
- Pascual destaca que les noves tecnologies i les eines de digitalització "són clau" per a la modernització i la competitivitat de tots els sectors
- Smart Primary és un esdeveniment que se celebra amb motiu de la Fira internacional de noves tecnologies en el sector primari i el transport i la logística d'aquest
- Pascual destaca que les noves tecnologies i les eines de digitalització "són clau" per a la modernització i la competitivitat de tots els sectors



La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha assenyalat que "el sector primari i la seua logística han de recórrer el camí cap a la digitalització seguint un enfocament verd i respectuós amb el medi ambient, que ens permeta estar en concordança amb les directrius europees. Aquest és el repte".

La consellera ha fet aquestes declaracions en la clausura del Congrés Smart Primary, un esdeveniment en línia que se celebra dins de la Fira internacional sobre noves tecnologies, sector primari, transport i logística, organitzada per la Conselleria d'Innovació i diversos col·legis oficials d'enginyers de la Comunitat Valenciana.

Per a Pascual aquest congrés és "una cita que ha sabut adaptar-se al nou context i que, des d'Alacant i de manera virtual, s'ha convertit en un lloc de trobada per a especialistes, administracions i empreses en l'àmbit del sector primari".

Per això, ha traslladat l'enhorabona als organitzadors d'aquest fòrum "per abordar el canvi tecnològic en un sector tan fonamental per a l'economia de la Comunitat Valenciana" i ha considerat que les noves tecnologies i les eines de digitalització "són clau" per a la modernització i competitivitat de tots els sectors.

A més, la titular d'Innovació ha subratllat que els fons de recuperació procedents d'Europa s'han de dirigir a les noves tecnologies, a digitalització, així com al Pacte Verd Europeu, o Green Deal, que s'està impulsant des de Brussel·les.

La consellera també ha insistit en l'aposta de la Generalitat per la Ciència, la Tecnologia i la Innovació "com a motors de creixement que enfortiran els fonaments i l'engranatge per a refermar l'aposta per l'R+D+I".

En aquest sentit, ha indicat que ha augmentat la inversió en ciència i en innovació. "Volem afavorir el retorn, atraure el talent i que el coneixement arribe als diversos sectors i a les diferents empreses siga quina siga la seua dimensió", ha assegurat.

Pascual, a més, ha agraït als especialistes i ponents les seues aportacions sobre energia renovable, gestió dels residus, ús eficient dels recursos, biodiversitat, ús de dades o logística terrestre i portuària, entre altres, "necessàries per a abordar la transformació i la modernització del sector".

També ha felicitat els premiats en la I edició dels Premis Smart Primary. "Són el millor exemple de com l'aposta per la innovació i la transformació digital en el sector primari suposa un salt al futur i una necessitat per a la competitivitat del nostre model productiu".

D'altra banda, en la sessió matinal del congrés, el director general per a l'Avanç de la Societat Digital, Pedro Pernías, ha participat com a ponent convidat en el congrés amb la intervenció 'Els enginyers com a agent per a la transformació digital de les empreses'.

Pernías ha apostat per "la formació i l'actualització constant dels enginyers per a poder afrontar el repte del canvi tecnològic en les disciplines que són objecte de cada enginyeria". Per a fer-ho, ha destacat el paper que exerceixen els col·legis i associacions professionals, que "són uns entorns excel·lents per a realitzar aquesta formació i, a més, el lloc per excel·lència on es troben altres professionals que parlen el mateix llenguatge i tenen les mateixes necessitats".

En aquest sentit, ha brindat el suport de la Conselleria d'Innovació, a través de la Direcció General per a l'Avanç de la Societat Digital, als col·legis i associacions professionals per a formar els professionals i per a contribuir a la transformació digital de les empreses.