Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

La Generalitat i l'Ajuntament d'Elx constitueixen el grup de treball perquè l'antic edifici de Correus siga un centre de referència en tecnologies habilitadores

02/03/2021
La Generalitat i l'Ajuntament d'Elx constitueixen el grup de treball perquè l'antic edifici de Correus siga un centre de referència en tecnologies ...
- El 2021 es contractarà el projecte d'estudi de necessitats per a abordar la rehabilitació de l'antic edifici de Correus d'Elx i adequar-ne l'ús
- El 2021 es contractarà el projecte d'estudi de necessitats per a abordar la rehabilitació de l'antic edifici de Correus d'Elx i adequar-ne l'ús


La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha presidit aquest dimarts la constitució del grup de treball perquè l'antic edifici de Correus d'Elx es convertisca en un centre de referència en tecnologies habilitadores de tota la Comunitat Valenciana.

La Generalitat i l'Ajuntament d'Elx han constituït aquest grup de treball en una reunió presidida per Carolina Pascual, juntament amb l'alcalde d'Elx, Carlos González, i a la qual també ha assistit el vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García-Reche, així com representants de l'empresariat, sindicats, instituts tecnològics, parcs científics, universitats i formació professional de la ciutat i de tota la Comunitat Valenciana.

Carolina Pascual ha indicat que el centre d'Elx serà de referència a tota la Comunitat Valenciana i que tindrà caràcter transversal, prestant atenció "al sector del calçat i components del calçat, així com a altres indústries de la zona, apostant a més per la innovació i amb un àmbit d'actuació de tota la Comunitat".

A més, ha recordat que el 2021 es contractarà el projecte d'estudi de necessitats per a abordar la rehabilitació de l'antic edifici de Correus d'Elx i adequar el seu ús, la qual cosa "es farà de forma paral·lela a la definició dels projectes que es posaran en marxa".

"La posada en marxa d'aquest grup de treball significa donar sentit a l'aposta per les tecnologies habilitadores i que aquestes ajuden en la transformació dels processos productius de les nostres empreses", ha assenyalat la consellera.

Participació

Així mateix, ha traslladat el suport de la Conselleria d'Innovació a tots els participants en la reunió, administracions, universitat, empresariat, instituts tecnològics, teixit social, formadors i formadores "per a avançar junts en aquesta transformació, que pot convertir-se en un gran referent de com aproximar aquestes tecnologies als sectors productius.".
Pascual ha assegurat que Elx "és un referent de la Comunitat i serà fonamental en la consolidació de la nova economia". Per això, ha destacat la importància que té possibilitar l'habilitació de l'antic edifici de Correus com a instrument rellevant de desenvolupament econòmic a la ciutat i la comarca.

Així, ha instat a la col·laboració de tots els agents implicats per a prendre les decisions sobre l'àrea d'influència, l'àmbit d'actuació o l'orientació de les activitats d'aquesta infraestructura. "Perquè sou els qui millor coneixeu les necessitats i és la millor fórmula per a encertar i potenciar la tecnologia puntera perquè augmente la competitivitat".

En aquest mateix sentit, l'alcalde d'Elx ha ressaltat que "es tracta d'un centre que ha de tindre un potent impacte de transformació de l'economia local, però també té una repercussió en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. Un centre que ha d'estar, indubtablement, dedicat a transformar els nostres sectors productius i, a més, ha de tindre una dimensió transversal que afecte el desenvolupament socioeconòmic de la ciutat i de la Comunitat Valenciana", ha indicat Carlos González.

Per la seua banda, Andrés García-Reche ha indicat que amb aquest grup de treball "volem garantir que el projecte que al final es definisca per a l'edifici de Correus siga fruit del consens entre la ciutat d'Elx i el sistema valencià d'innovació, perquè el nou centre es convertisca en un pol tecnològic i econòmic d'abast a tota la Comunitat Valenciana".

Galeria d'imatges