Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Recuperación

Pascual aposta per una reconstrucció vertebrada, inclusiva, sostenible, basada en el coneixement i alineada amb el Pla nacional i amb Europa

04/03/2021
- Recorda que és necessari que la transformació digital arribe a totes les empreses de tots els sectors, per a generar un gran ecosistema innovador i vertebrador del territori
- La consellera insisteix a emprar recursos en ciència, tecnologia i innovació
- Recorda que és necessari que la transformació digital arribe a totes les empreses de tots els sectors, per a generar un gran ecosistema innovador i vertebrador del territori
- La consellera insisteix a emprar recursos en ciència, tecnologia i innovació



La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha apostat per una reconstrucció vertebrada, inclusiva, sostenible, basada en el coneixement i alineada amb el Pla nacional de recuperació i els objectius d'Europa. "És un treball conjunt, coordinat, per a enfortir l'engranatge, i en el qual tots els agents són necessaris", ha assegurat.

La consellera ha fet aquestes declaracions durant la seua intervenció en l'acte de presentació de l'estratègia Espanya Nació Emprenedora, en què ha agraït a l'alt comissionat, Francisco Polo, aquesta iniciativa que, segons ha destacat, "busca convertir Espanya en una nació emprenedora, amb mesures específiques per a la recuperació econòmica i social".

En el seu discurs, Pascual ha posat de manifest la necessitat d'assolir que la transformació digital siga inclusiva i ajustada als Objectius de Desenvolupament Sostenible i que arribe a totes les empreses de tots els sectors, per a generar un gran ecosistema innovador i vertebrador del territori.

La consellera ha explicat que els països amb sistemes d'investigació i d'innovació cohesionats i robustos tindran capacitat per a construir una societat, un territori, una economia més resilient, més competitiva, més sostenible i, també, més inclusiva i amb més oportunitats.

Per això, ha insistit que per a assolir aquest objectiu és necessari l'ús de recursos en ciència, tecnologia i innovació, dirigits a la transformació digital i ecològica de l'estructura productiva; el foment i la transferència de l'R+D+I; la indústria productiva; la connexió de la ciència, la investigació, el coneixement i les noves tecnologies, i el desenvolupament, l'atracció i la retenció de talent.

En aquest sentit, ha assenyalat que en 2021 la Generalitat ha fet una aposta decidida per la ciència i la innovació. "És una aposta estratègica, treballada junt amb agents socials i empresarials, per a contribuir al canvi de model productiu necessari per a la recuperació", ha destacat la consellera.

En aquest sentit, s'ha referit a l'Estratègia d'intel·ligència artificial per a la Comunitat, "en la qual està previst invertir de manera creixent en els pròxims anys". També ha recordat que enguany estarà constituïda la Institució d'Excel·lència Valenciana amb seu a Castelló; a València veurà la llum l'Escola de Postgrau en Intel·ligència Artificial, i a Alacant el node Ellis, que "obri la porta a la col·laboració amb els millors investigadors europeus en aquest camp".

Així mateix, ha esmentat la importància que tindrà l'Aliança de Tecnologies Innovadores, Inndromeda, que uneix empreses; universitats, centres d'investigació i instituts tecnològics; Administració, i entitats com l'Agència Valenciana d'Innovació.

També ha indicat que en breu estarà funcionant l'Observatori de Bretxa Digital i es posarà en marxa un centre d'entrenament digital per a la ciutadania, que ajudarà en la formació en competències digitals bàsiques.

Una altra de les iniciatives que ha destacat la consellera és Districte Digital, "un exemple del que les tecnologies poden fer per millorar la societat i l'entorn econòmic i atraure talent i empreses de l'economia digital". A més, ha afegit que ja s'està treballant amb l'Ajuntament de València perquè aquest projecte arribe a la ciutat.

Finalment, la titular d'Innovació ha subratllat que a la Comunitat Valenciana "hem treballat en aquests objectius de cara a la recuperació" i s'ha referit a la resposta del Sistema Valencià d'Investigació i Innovació, que, des de fa un any, s'ha involucrat a donar solucions a la situació generada per la pandèmia. "La seua implicació ha sigut extraordinària i és, sens dubte, el millor exemple de la necessitat d'apostar per l'R+D+I com a inversió per al nostre futur i com a motor de creixement", ha conclòs la consellera.

Galeria d'imatges