Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Ciencia

La Generalitat destina un milió d'euros per a la contractació de doctorands en empreses

20/03/2021
- Carolina Pascual destaca que aquesta iniciativa "forma part de l'estratègia de transferència de coneixement, capital humà i tecnologia entre empreses i universitats"
- La Conselleria d'Innovació firmarà convenis amb cada una de les universitats públiques per a portar avant aquesta iniciativa
- Carolina Pascual destaca que aquesta iniciativa "forma part de l'estratègia de transferència de coneixement, capital humà i tecnologia entre empreses i universitats"
- La Conselleria d'Innovació firmarà convenis amb cada una de les universitats públiques per a portar avant aquesta iniciativa



La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital destinarà un milió d'euros enguany per a la contractació de doctors per a afavorir la realització de tesis doctorals en empreses, transferint el coneixement generat en les universitats valencianes al sector industrial de la Comunitat Valenciana.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat que aquesta iniciativa "forma part de l'estratègia de transferència de coneixement i tecnologia entre empreses i universitats, amb la qual pretenem contribuir a la transformació del model productiu, promovent fórmules de col·laboració efectiva i de transferència de coneixements entre el món acadèmic i el món empresarial".

A més, ha destacat que amb la iniciativa de la Direcció General de Ciència "potenciem la captació de joves investigadors perquè desenvolupen projectes d'investigació en les empreses, que els permeta l'obtenció d'un doctorat industrial en diferents sectors i també proporcionar-los noves eixides professionals".

La consellera ha explicat que "el foment de programes de doctorats en empreses, en què s'executen projectes d'investigació industrial o de desenvolupament experimental en col·laboració entre la Universitat i les empreses per mitjà de personal d'investigació en formació, és una ferramenta molt important".

En aquest sentit, també ha destacat que mitjançant aquesta fórmula s'aconsegueix una formació doctoral innovadora, ja que en el programa formatiu s'integren aspectes de caràcter multidisciplinari i habilitats de l'entorn empresarial com ara la comunicació, el treball en equip, l'emprenedoria o la gestió econòmica financera.

"La transferència va en dues direccions, ja que la universitat aporta tecnologies i coneixement i el doctorand adquireix la capacitat de gestionar projectes i una sèrie de capacitats relacionades amb el món empresarial", ha remarcat.

Pascual ha assenyalat que "el que pretenem aconseguir és vincular directament la investigació amb la innovació i construir ponts entre universitats i el teixit productiu perquè cada una de les parts aporte les seues millors capacitats, i ser capaços d'aprendre l'una de l'altra".

El pressupost d'aquesta iniciativa ascendeix a 1.000.000 euros, està finançat pel Fons Social Europeu al 50 %, i serà distribuït entre les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

El programa d'actuacions contemplarà tres eixos orientats a la realització de doctorats en empreses i que consisteix en el suport directe a aquelles persones que s'estiguen doctorant i que desenvolupen un projecte d'investigació en col·laboració directa amb una empresa, a més d'incentius als grups d'investigació que desenvolupen un projecte d'investigació en col·laboració directa amb una empresa.

Finalment, també preveu cobrir les despeses de suport de les universitats públiques per a ampliar l'abast dels doctorats en empreses.