Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Enseñanza pública

Universitats concedeix 101 beques de finalització d'estudis a alumnes d'universitats públiques valencianes

24/03/2021
- Aquestes ajudes tenen com a objectiu contribuir a fer que l'alumnat amb dificultats econòmiques finalitze els seus estudis a partir de la tercera matrícula i successives
- La Conselleria destina a aquestes beques per al curs acadèmic 2020-2021 un import total màxim de 150.000 euros
- Aquestes ajudes tenen com a objectiu contribuir a fer que l'alumnat amb dificultats econòmiques finalitze els seus estudis a partir de la tercera matrícula i successives
- La Conselleria destina a aquestes beques per al curs acadèmic 2020-2021 un import total màxim de 150.000 euros



La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha resolt concedir un total de 101 beques de finalització d'estudis per a l'alumnat de les universitats públiques valencianes que té pendent un màxim de 24 crèdits per a finalitzar els seus estudis universitaris.

La Conselleria ha assignat a aquestes beques per al curs acadèmic 2020-2021 un import total màxim de 150.000 euros, dels quals 75.391,74 euros es destinaran a compensar les universitats públiques valencianes en concepte de taxa de matrícula, per a contribuir a fer que l'alumnat amb dificultats econòmiques beneficiari d'aquesta ajuda puga finalitzar els seus estudis a partir de la tercera matrícula i successives.

En concret, dels 101 beneficiaris de les beques, 23 realitzen els seus estudis en la Universitat Politècnica de València, 42 en la Universitat d'Alacant, 14 en la Universitat de València, 13 en la Universitat Jaume I i 9 en la Universitat Miguel Hernández.

L'import que concedeix la Conselleria a aquestes universitats en concepte de compensació de taxes de l'alumnat beneficiari de les beques es distribueix de la manera següent: 21.107,52 euros per a la Universitat Politècnica de València; 9.871,09 euros per a la Universitat de València; 28.576,65 euros per a la Universitat d'Alacant; 5.105,51 euros per a la Universitat Miguel Hernández, i 10.730,97 euros per a la Universitat Jaume I.

Cal recordar que l'exempció de les taxes arriba únicament a les assignatures o crèdits en què s'haja matriculat la persona sol·licitant en el curs 2020-2021 en una única titulació i especialitat.

D'altra banda, no formen part de la beca de matrícula aquells crèdits que excedisquen el mínim necessari per a obtindre la titulació de què es tracte, ni preus especials que es meriten com a conseqüència de convalidacions, reconeixement o adaptacions d'estudis, assignatures o crèdits.

Programa de beques de la Generalitat

El programa de beques universitàries i d'accés a estudis superiors impulsat per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital inclou diverses modalitats d'ajudes que han anat creixent durant els últims cinc anys per a arribar al nombre més gran d'estudiants i fomentar la igualtat d'oportunitats.

L'objectiu comú és que cap alumne quede sense accedir a estudis universitaris per raons econòmiques. Per això, des del Consell s'ha incrementat el pressupost destinat a aquestes beques fins a arribar a un total de 31.900.000 euros en 2021.

A més, la situació de crisi econòmica i social provocada per la COVID-19 ha suposat l'adopció de mesures extraordinàries per al curs 2020-2021 destinades a protegir els i les estudiants universitaris. Entre aquestes, cal destacar la reducció dels requisits acadèmics per a accedir a les ajudes o la modificació de les bases de la convocatòria de les beques salari per a obrir-les a més estudiants.

La informació es pot consultar en aquest enllaç: consulteu-ho ací