Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell autoritza la col·laboració de l'AVAP amb la UV per a avaluar l'activitat del personal docent i investigador i investigador contractat doctor

26/03/2021
- L'acord té com a objectiu la millora de la qualitat del treball del personal docent i investigador
- AVAP avaluarà l'activitat investigadora amb criteris equiparables als de la Comissió Nacional Avaluadora de l'Activitat Investigadora
- L'acord té com a objectiu la millora de la qualitat del treball del personal docent i investigador
- AVAP avaluarà l'activitat investigadora amb criteris equiparables als de la Comissió Nacional Avaluadora de l'Activitat Investigadora



El Ple del Consell ha aprovat el conveni entre l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva (AVAP) i la Universitat de València (UV) per a l'avaluació de l'activitat investigadora del personal docent i investigador i del personal investigador contractat doctor.

Aquest acord respon a l'interés comú de la UV i de l'AVAP en la millora de la qualitat del treball del personal docent i investigador.

La Universitat de València considera que el personal docent i investigador i el personal investigador contractat doctor d'excel·lència, en virtut de convocatòries europees, nacionals, autonòmiques, així com el personal investigador doctor contractat dins del Programa marc per a la contractació de personal investigador doctor de la Universitat de València, ha de tindre la possibilitat de ser avaluat en la seua labor investigadora pels diferents sistemes existents.

El reconeixement i l'avaluació de l'activitat investigadora d'aquest personal ha de fer-se aplicant un procediment i uns criteris d'avaluació equiparables als que utilitza la Comissió Nacional Avaluadora de l'Activitat Investigadora (CNAAI) per a avaluar el personal docent i investigador pertanyent als cossos docents universitaris.

Per tant, com que l'AVAP té competències per a fer l'avaluació esmentada, per mitjà d'aquest conveni, s'encarregarà d'avaluar l'activitat investigadora dels col·lectius esmentats, per a la qual cosa aplicarà un procediment i uns criteris d'avaluació equiparables als que utilitza la Comissió Nacional Avaluadora de l'Activitat Investigadora (CNAAI).

Convocatòria del procés

La convocatòria del procés es realitzarà per part del Rectorat de la Universitat de València, que definirà el procediment, el termini de presentació i la resolució de les sol·licituds. Els serveis administratius de la universitat comprovaran que la sol·licitud compleix els requisits establits en la convocatòria.

Una vegada finalitzat el procés d'avaluació, l'AVAP remetrà un informe a la Universitat de València, que dictarà la corresponent resolució. La UV, a més, finançarà les despeses que es deriven d'aquest procés.