Sanitat Universal i Salut Pública
COVID-19

Els contagis es redueixen un 97 % i les defuncions un 93 % des del mes de gener a la Comunitat Valenciana

02/06/2021
Els contagis es redueixen un 97 % i les defuncions un 93 % des del mes de gener a la Comunitat Valenciana
- El primer mes de l'any es contagiaven diàriament 5.214 persones, mentre que al maig la xifra es va reduir a 132
- Barceló: "Aquestes xifres són fruit del treball comú entre l'Administració i la ciutadania"
- El primer mes de l'any es contagiaven diàriament 5.214 persones, mentre que al maig la xifra es va reduir a 132
- Barceló: "Aquestes xifres són fruit del treball comú entre l'Administració i la ciutadania"La Comunitat Valenciana ha aconseguit reduir més d'un 97 % els contagis des que va començar l'any fins ara. Al gener es van notificar un total de 161.661 casos de coronavirus, la qual cosa suposa una mitjana de 5.214 persones al dia. Aquesta xifra ha caigut un 97 % el mes de maig, quan es van registrar 4.114 casos, la qual cosa equival a 132 contagis diaris.

Així mateix, en disminuir els contagis també s'ha reduït el nombre de persones que han mort. En concret, s'ha registrat un 93 % menys de defuncions el mes de maig respecte del gener d'enguany. Al gener es van registrar a la Comunitat Valenciana 1.827 decessos per coronavirus i al mes de maig, 119.

Les xifres registrades al gener es van reduir a més de la meitat durant el mes de febrer, que van passar a 68.639 casos registrats, amb una mitjana de 2.451 contagis al dia. No obstant això, el nombre de persones mortes va augmentar respecte del mes anterior i, d'aquesta manera, es van comptabilitzar un total de 1.894 persones.

La recuperació es va disparar en els mesos de març i abril, amb un descens dràstic tant dels contagis com de les defuncions. Al març es van declarar 6.904 casos (un 90 % menys que el mes anterior) i 459 persones mortes (un 75,7 % menys que al febrer). A l'abril, per la seua banda, es van registrar 4.968 casos i 160 defuncions (un 65 % menys respecte del mes anterior).

"Són unes xifres esperançadores que són el fruit del treball comú entre l'Administració i els ciutadans, que, amb el seu esforç, han permés mantindre sota control el virus", ha apuntat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. "Aquestes dades ens permetran, a partir d'ara, reprendre a poc a poc tot el que la pandèmia ens ha robat", ha assegurat la consellera.