Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovación

Carolina Pascual assegura que "la tecnologia és la gran aliada per a aconseguir la seguretat i la qualitat en les destinacions turístiques"

18/06/2021
- La consellera afirma que "no es tracta de canviar les ciutats, sinó de transformar-les"
- La consellera afirma que "no es tracta de canviar les ciutats, sinó de transformar-les"


La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat que "la tecnologia és la gran aliada per a aconseguir la seguretat i la qualitat de les destinacions turístiques, perquè permet implementar projectes que milloren la qualitat del servei, el facen més eficient i aporten sostenibilitat mediambiental".

Durant la seua intervenció en el I Fòrum Internacional de Territori i Turisme Sostenible 5.0, organitzat per Districte Digital i Connect Clean, Carolina Pascual ha ressaltat la necessitat de "fer realitat la convivència entre ciutats i turisme, i convertir els nostres territoris en entorns urbans més habitables i saludables, on el respecte pel medi ambient siga excel·lent".

En aquest sentit, ha qualificat la Comunitat Valenciana com a "pionera en la millora de la competitivitat i sostenibilitat del model turístic, a través del desenvolupament de projectes d'R+D+I".

Per a això, ha afegit, "el Pla estratègic de turisme de la Comunitat Valenciana 2020-2025 articula els objectius de la política turística en consonància amb els objectius del desenvolupament sostenible de l'ONU i concreta l'orientació de la Comunitat cap a la seua transformació en un territori intel·ligent: inclusiu, innovador i sostenible".

A més, Pascual ha destacat la necessitat de "vertebrar el territori per a fer del turisme una activitat cohesionada, des de l'equilibri i la valoració de les característiques particulars de cada espai, així com adaptar els espais turístics mitjançant solucions tecnològiques i de reducció de l'efecte del canvi climàtic".

El desenvolupament del turisme ha d'anar acompanyat de la transformació de les ciutats. Per a això, la consellera ha apostat per "l'evolució cap a 'smart cities' o ciutats intel·ligents, sostenibles, ja que a través de la tecnologia i la innovació podem aconseguir un ús més eficaç dels recursos, de manera que es contribuïsca al respecte mediambiental i a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania".

"La ciutat intel·ligent ha de ser-ho en tots els seus aspectes, de manera que fem les ciutats i els assentaments humans més inclusius, segurs, cohesionats i sostenibles", ha emfatitzat la consellera.

Aquest fòrum ha reunit durant tres dies actors públics i privats, experts en matèria de transformació sostenible, en un escenari on han compartit experiències d'èxit de les seues firmes i ciutats de referència, i amb el qual han convertit Alacant en un punt de trobada de la sostenibilitat i la tecnologia.