Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Ciencia e Investigación

La Generalitat concedeix subvencions per a estades de personal investigador doctor i contractats predoctorals fora de la Comunitat

17/07/2021
- Es destinaran 704.550 euros de subvenció per a estades de personal investigador doctor i 391.452 euros per a contractats predoctorals
Es destinaran 704.550 euros de subvenció per a estades de personal investigador doctor i 391.452 euros per a contractats predoctorals


La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha resolt la concessió de subvencions per un import de prop d'1,1 milions d'euros destinades a la contractació de recursos humans dedicats a activitats d'R+D+I, pertanyents al Programa per a la Promoció de la Investigació Científica, el Desenvolupament Tecnològic i la Innovació a la Comunitat Valenciana, corresponents a la convocatòria de l'exercici 2021.

Amb aquestes ajudes la Direcció General de Ciència i Investigació pretén promoure les estades del personal investigador doctor i contractats predoctorals en centres d'investigació radicats fora de la Comunitat Valenciana, que tinguen com a finalitat l'adquisició de noves tècniques, l'accés a instal·lacions científiques, la consulta de fons bibliogràfics o documentals, o altres activitats significatives que contribuïsquen a la seua tasca.

Així s'ha resolt la concessió de 704.550 euros destinats a subvencionar estades de personal investigador doctor en centres d'investigació radicats fora de la Comunitat Valenciana. La subvenció consisteix en una dotació mensual per a depeses d'allotjament i manutenció, i en una subvenció addicional per a costejar el viatge d'anada i tornada. Aquesta subvenció és susceptible de ser cofinançada per la UE, mitjançant el Programa Operatiu del Fons Social Europeu.

Durant l'exercici 2021, un total de 149 doctors es beneficiaran d'aquestes ajudes, que tindran una duració ininterrompuda mínima d'un mes i màxima de sis mesos.

Les destinacions triades pels investigadors per a realitzar les seues estades són, majoritàriament, països europeus, i Espanya és la que més investigadors acull, amb un total de 28. Està seguida per Itàlia i Regne Unit amb 22 investigadors cadascun, i Alemanya i Portugal amb 13 per cada país.

Tan sols 22 investigadors opten per estades fora de la Unió Europea. Els Estats Units és el país que més investigadors rep amb un total de nou, tres reben al Canadà i Brasil, dos reben al Japó i un a Xile, Uruguai, Argentina, Paraguai i Rússia.

Pel que fa a les subvencions per a estades de contractats predoctorals en centres d'investigació de fora de la Comunitat Valenciana, s'han assignat un total de 391.452 euros, destinats al personal investigador en formació, el contracte del qual tinga com a objecte l'elaboració d'una tesi doctoral.

Un total de 80 contractats predoctorals es beneficiaran d'aquesta subvenció. L'estada haurà de fer-se en un únic centre d'investigació i tindrà una duració ininterrompuda mínima de tres mesos i màxima de nou mesos.

Per països, França és el que més investigadors predoctorals rep amb un total de 13, seguit de Regne Unit amb 11, Itàlia amb 10 i Alemanya amb 9 doctorands. Deu contractats predoctorals han triat centres d'investigació extracomunitaris; d'aquests, cinc faran l'estada als Estats Units, dos al Canadà i al Japó, i un a Sud-àfrica.