Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Universitats

Universitats abaixa un 5 % les taxes de graus amb experimentalitat més baixa i del total dels màsters habilitants

22/07/2021
- Des de 2017, s'ha rebaixat un 20 % el preu de les taxes dels graus
- La Conselleria i les universitats formen una comissió de treball per a revisar l'experimentalitat de tots els graus i màsters
- Des de 2017, s'ha rebaixat un 20 % el preu de les taxes dels graus
- La Conselleria i les universitats formen una comissió de treball per a revisar l'experimentalitat de tots els graus i màsters



La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital redueix un 5 % les taxes dels graus amb nivells d'experimentalitat 1, 2 i 3 i del total dels màsters habilitants, és a dir, aquells que és obligatori cursar per a l'exercici professional.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha presidit aquest dijous el Consell Valencià d'Universitats i Formació Superior, a què també han assistit la secretària autonòmica d'Universitats i Investigació, Carmen Beviá; la directora general d'Universitats, Pilar Ezpeleta, i el director general de Ciència, Ángel Carbonell.

Durant el consell, la consellera ha explicat que el decret de taxes d'enguany preveu una reducció del 5 % en l'import per crèdit de les taxes corresponents a les primeres matrícules dels tres primers nivells d'experimentalitat dels ensenyaments de grau i del total dels nivells d'experimentalitat dels estudis de màsters habilitants, és a dir, aquells que es necessiten cursar per a l'exercici professional.

En aquest sentit, ha recordat que des de 2017 fins a 2021 s'han reduït un 20 % les taxes per a tots els graus, alhora que ha subratllat "la importància del descens de taxes en els màsters habilitants, perquè afavoreix la incorporació laboral d'alguns graus".

A més, Carolina Pascual ha indicat que la Conselleria i les universitats públiques valencianes han acordat constituir un comité per a revisar els nivells d'experimentalitat del conjunt del Sistema Universitari Valencià, "amb la finalitat d'adequar els nivells i els respectius requisits a la formació actual".

Aquesta comissió, segons hi ha afegit, començarà a reunir-se al setembre i tindrà a la fi d'any una proposta per a un nou sistema de nivells d'experimentalitat.

En aquest sentit, Carolina Pascual ha explicat que "moltes titulacions estaven presentant peticions de canvi d'experimentalitat i, davant d'aquesta situació, ens hem adonat que el sistema de graus actual no està adaptat al Sistema Universitari que tenim, que ha avançat i s'ha fet més complex".

Així, ha agraït a les universitats "la seua disposició a col·laborar i a treballar de manera conjunta perquè tinguem uns nivells d'experimentalitat adequats i que es corresponguen amb la realitat educativa universitària actual".