Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Brecha digital

La Generalitat forma en competències digitals més de 900 persones de municipis en risc de despoblament

23/07/2021
La Generalitat forma en competències digitals més de 900 persones de municipis en risc de despoblament
- Carolina Pascual assisteix a la clausura d'un curs de formació a Atzeneta, fruit de la iniciativa conjunta de la Generalitat Valenciana i l'FVMP
- Fins ara ja s'han fet una vintena de cursos dels cent que hi ha previstos
- Carolina Pascual assisteix a la clausura d'un curs de formació a Atzeneta, fruit de la iniciativa conjunta de la Generalitat Valenciana i l'FVMP
- Fins ara ja s'han fet una vintena de cursos dels cent que hi ha previstos



La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha destacat l'aposta de la Generalitat Valenciana per la formació en competències digitals i "per això hem invertit 250.000 euros per a la formació d'aquells col·lectius més vulnerables, com les persones en municipis en risc de despoblament".

Amb motiu del Seminari del Govern que té lloc a les localitats d'Albocàsser i Benassal, Carolina Pascual ha fet aquestes declaracions en la seua visita a la clausura d'un curs a la localitat d'Atzeneta, en el qual una desena de persones entre 45 i 60 anys s'han format en competències digitals bàsiques.

A la clausura també han assistit la directora general de Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, i la directora general d'AVANT, Jeanette Segarra, amb motiu del Seminari del Govern que té lloc a les localitats d'Albocàsser i Benassal.

Aquests cursos són fruit d'un conveni de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), dins del programa Ciutadania Digital, que ha posat en marxa la Direcció General de Lluita contra la Bretxa Digital. L'FVMP coordina la formació i comptarà amb la col·laboració d'AVANT per al suport i l'assessorament als municipis.

Aquestes accions formatives estan dirigides a persones amb perfils diferents, encara que principalment pretenen facilitar l'accés i l'ús de les TIC a persones i col·lectius en risc de vulnerabilitat social que residisquen en municipis amb risc de despoblament.

L'objectiu, segons Pascual, és "millorar la qualitat de vida d'aquests municipis, millorar les competències digitals dels seus veïns per a afavorir-ne la inclusió digital i la promoció de la seua inclusió social".

Els cursos s'estan desenvolupant tant en línia com presencialment i tindran una duració entre 15 i 25 hores. El contingut de les accions formatives versa entorn de quatre matèries: alfabetització digital, comunicació electrònica amb l'Administració, xarxes socials i ús de xarxes socials aplicades als negocis.

Els municipis beneficiaris dels cursos s'han seleccionat entre els que compleixen amb els requisits establits en l'article 4 del Decret 482/2018, del Consell, pel qual es regula la línia específica del Fons de Cooperació Municipal per a la Lluita contra el Despoblament dels Municipis de la Comunitat Valenciana.

Aquests municipis han de complir, almenys, amb cinc dels requisits següents: densitat de població inferior o igual a 20 habitants per km², creixement poblacional inferior o igual a 0 %, creixement vegetatiu inferior o igual a -10 %, índex d'envelliment superior o igual al 250 %, índex de dependència superior o igual al 60 % i taxa migratòria en els últims deu anys, inferior o igual a zero.

Galeria d'imatges