Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovació

El nou centre d'envelliment esdevindrà un punt d'unió entre Elx i Alacant per a vertebrar la província

28/09/2021
- Carolina Pascual destaca els avantatges competitius d'aquesta ubicació a través d'un projecte que se situa de manera equidistant entre les dues ciutats
- Antonio Rodes assegura que "no hi ha un espai en tot l'entorn que puga tindre aquestes característiques"
- Carolina Pascual destaca els avantatges competitius d'aquesta ubicació a través d'un projecte que se situa de manera equidistant entre les dues ciutats
- Antonio Rodes assegura que "no hi ha un espai en tot l'entorn que puga tindre aquestes característiques"



La implantació a Elx del Centre d'Investigació sobre l'Envelliment, que serà un referent internacional i un projecte científic "robust", permetrà que Elx i Alacant es miren i s'agafen de la mà en el camí cap al desenvolupament econòmic, segons ha manifestat la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

"Totes dues ciutats es beneficiaran d'un projecte que permetrà crear un centre d'alt nivell amb repercussió internacional per mitjà d'una investigació multidisciplinària sobre l'envelliment", ha assenyalat la consellera.

Aquest espai se situa a escassos metres d'Alacant, per la qual cosa tots dos municipis es poden identificar amb els avantatges competitius d'aquest centre. A més, està situat al costat del Parc Empresarial d'Elx, per la qual cosa també les empreses es poden nodrir dels beneficis. La ubicació serveix com a punt d'unió entre les dues ciutats més importants de la província d'Alacant i al voltant del teixit innovador que suposa Districte Digital, amb la qual cosa s'estén l'aposta per la innovació, la ciència i la investigació al territori alacantí.

De la mateixa manera, suposa localitzar projectes estratègics en una zona de gran projecció de futur com l'entorn d'IFA i les proximitats de l'aeroport.

Aquest projecte també vertebra el teixit universitari de la província d'Alacant, ja que és un nexe entre els campus de la Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernández d'Elx, els respectius parcs científics i, fins i tot, els instituts tecnològics situats a la província.

L'anunci que va fer aquest dilluns passat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant el debat de política general és, segons ha dit la consellera d'Innovació, "una bona notícia i demostra la implicació del president Puig i aquesta conselleria per la vertebració de la província d'Alacant".

La consellera ha explicat que "aquest projecte se situa de manera equidistant entre Alacant i Elx, la qual cosa permetrà donar un impuls a totes dues ciutats perquè es miren directament amb la base del creixement econòmic".

El Centre d'Envelliment se situaria entre el port i l'aeroport; entre la Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernández d'Elx; entre l'EUIPO, la Ciutat de la Llum i el Parc Empresarial d'Elx, i pròxim a IFA, amb prop de 600.000 habitants en un radi de 10 quilòmetres.

Un altre dels avantatges competitius és la connectivitat que té i les comunicacions: les terrestres, amb les A-7 i A-31; les ferroviàries, amb rodalia, mitjana distància i AVE; les marítimes, amb el port d'Alacant, i les aèries, amb l'aeroport de l'Altet, que tan sols està a un quilòmetre de distància.

Tal com ha assegurat el director general de Districte Digital, Antonio Rodes, "el principal objectiu és generar un entorn territorial potent per a la instal·lació d'empreses, a més d'oferir un espai per a implantar projectes grans".

D'altra banda, Antonio Rodes ha posat com a exemple l'aeroport com a projecte que beneficia les dues ciutats i ha destacat la importància d'aquesta localització, "que permetrà fer un impuls a l'àrea funcional entre les dues ciutats que històricament s'han girat l'esquena, però entre les quals ara es generaria un nexe d'unió coherent amb l'estratègia territorial valenciana".

Segons hi ha afegit Rodes, "tenim l'oportunitat d'articular un dels nodes territorials del Mediterrani i fer un pas gegant en la superació del vell desacord entre Alacant i Elx". "No hi ha un espai en tot l'entorn que puga tindre aquestes característiques".

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d'Innovació, Carolina Pascual