Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Ciencia e investigación

Innovació incrementa un 240 % el pressupost per a afermar els grups d'investigació d'excel·lència a la Comunitat

04/10/2021
- La Generalitat destina 24 milions d'euros a secundar 50 grups d'investigació d'excel·lència de la Comunitat
- La Generalitat destina 24 milions d'euros a secundar 50 grups d'investigació d'excel·lència de la Comunitat


La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha resolt la concessió d'ajudes per valor de 24 milions d'euros destinats a donar suport al treball de 50 grups d'R+D+I d'excel·lència de la Comunitat Valenciana, potenciar la seua projecció internacional i la transferència de coneixement dins del programa de subvencions Prometeu per al període 2021-2024.

El programa Prometeu forma part de l'estratègia autonòmica per a la promoció de la investigació científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació en la Comunitat Valenciana i subvenciona el desenvolupament de projectes de grups d'investigació d'excel·lència durant un període màxim de quatre anys.

La ferma aposta de la Direcció General de Ciència i Investigació per impulsar la investigació d'excel·lència ha portat a incrementar el nombre de grups beneficiaris de la subvenció Prometeu, que ha passat de 34 en 2020 a 50 en la convocatòria de 2021; al mateix temps que s'ha incrementat l'import màxim de la subvenció assignada a cada grup d'investigació de 100.000 a 150.000 euros anuals en 2021.

Això ha suposat un increment de 240 % del pressupost assignat al programa Prometeu en comparació amb l'any 2020 que va ser de 7 milions. En aquest exercici, és, per tant, el programa de subvencions d'R+D+I de la Conselleria d'Innovació dotat amb major pressupost.

En la convocatòria del programa Prometeu 2021 s'han presentat un total de 88 sol·licituds de grups d'investigació d'excel·lència de la Comunitat Valenciana. En total s'ha concedit a 50, això suposa el nombre màxim de subvencions contemplades en la convocatòria.

Per àrees de coneixement, la Biomedicina és l'àrea a la qual pertanyen més projectes, amb un total de 7, l'àrea de Ciències i Tecnologies Mediambientals obté 6 projectes, i Biociències i Biotecnologia i Ciències Agràries i Agroalimentàries va darrere amb 5 projectes cadascuna, entre d'altres.

La subvenció es destinarà al finançament tant de despeses per a la contractació de personal investigador doctoral, predoctoral i de suport tècnic o administratiu; com per a despeses d'execució i funcionament del grup que inclouen viatges, allotjament, manutenció, difusió de les activitats del grup, realització de jornades científiques, així com despeses d'adquisició d'equipament cientificotècnic.