Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovación

El Consell lidera l'estratègia per a millorar la connectivitat d'alta capacitat en l'àmbit nacional

05/10/2021
- La Conselleria d'Innovació coordina l'acció de diverses comunitats autònomes implicades a atraure empreses de l'àmbit digital i assolir un augment de la competitivitat
- La Conselleria d'Innovació coordina l'acció de diverses comunitats autònomes implicades a atraure empreses de l'àmbit digital i assolir un augment de la competitivitat


La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital està liderant l'estratègia per a millorar la connectivitat d'alta capacitat en tot l'àmbit nacional i el desenvolupament de centres de dades a la Comunitat Valenciana.

A través d'aquesta iniciativa, la Generalitat està coordinant l'acció de diverses comunitats autònomes implicades a atraure les empreses de l'àmbit digital i així fomentar la descentralització d'aquests serveis i assolir un augment de la competitivitat. L'objectiu és que els empresaris puguen utilitzar aquest sistema d'alta capacitat per a guanyar en competitivitat i afavorir en cada territori la implantació de noves empreses de dades.

En concret, el projecte en el qual s'està treballant suposa l'aterratge a la Comunitat Valenciana d'almenys un cable submarí d'última generació, junt amb la implantació de 'cable landing station' (CLS) en els espais portuaris de València i Alacant.

L'execució d'aquest projecte suposa la consecució de la connexió d'alta capacitat des de la nostra Comunitat amb Balears, el nord d'Àfrica i la resta d'Europa, a través de Marsella, i amb l'oest d'Àfrica i la resta d'Europa a través de Bilbao i Lisboa.

Al seu torn, la implicació en el projecte de diverses comunitats autònomes permetria dotar de comunicacions d'alta capacitat les ciutats més importants de les regions implicades, com ho són Mallorca, Alacant, València, Castelló de la Plana, Terol, Saragossa, Osca, Pamplona i Bilbao, alhora que s'hi estimularia el desenvolupament i la implantació d'empreses del sector de les dades.

Per tant, el projecte es fonamentaria en una col·laboració publicoprivada amb inversió d'empreses del sector interessades en la iniciativa.

D'altra banda, la Conselleria d'Innovació, com a acompanyament al desplegament de fibra d'alta capacitat a la Comunitat Valenciana, té previst projectar la implantació de centres de processament de dades. De fet, l'aposta de la Generalitat per aconseguir que la Comunitat Valenciana siga un territori referent en centres de dades ja ha despertat l'interés de la multinacional d'origen valencià Nethits, especialitzada en el sector digital, que preveu un projecte amb una inversió de 241 milions d'euros per al desenvolupament del centre de dades més gran de la comunitat.