Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell col·labora amb la UPV per a finançar la Unitat d'Innovació Empresarial de l'Institut de Tecnologia Química

08/10/2021
- L'acord, dotat amb 150.000 euros, garanteix la continuïtat d'aquest grup especialitzat en el desenvolupament d'innovacions per a les empreses
- Es desenvoluparà un nou sistema per a descontaminar aigües de la indústria citrícola, així com bateries d'ió liti amb més capacita
- L'acord, dotat amb 150.000 euros, garanteix la continuïtat d'aquest grup especialitzat en el desenvolupament d'innovacions per a les empreses
- Es desenvoluparà un nou sistema per a descontaminar aigües de la indústria citrícola, així com bateries d'ió liti amb més capacitat



El Consell ha autoritzat un conveni de col·laboració entre l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i la Universitat Politècnica de València per a finançar la Unitat Científica d'Innovació Empresarial (UCIE) constituïda en el si de l'Institut de Tecnologia Química (ITQ), centre gestionat per aquesta institució acadèmica i el CSIC.

L'acord garanteix la continuïtat del grup especialitzat que es va crear amb el suport de l'AVI en aquest institut d'excel·lència investigadora, amb la finalitat d'impulsar la transferència de coneixement i el desenvolupament de solucions tecnològiques i innovacions dirigides a les empreses de la Comunitat Valenciana.

Els 150.000 euros amb què està dotat aquest conveni atorguen independència econòmica a la Unitat d'Innovació, ja que en cobreixen els costos associats al funcionament. És a dir, en la pràctica, aquesta activitat no suposa cap minvament en els recursos ordinaris del centre.

La iniciativa, alineada amb l'estratègia de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, pretén dinamitzar la innovació orientada cap al teixit productiu amb la finalitat d'elevar la competitivitat de les empreses radicades en el territori de la Comunitat Valenciana.

La contribució econòmica de l'AVI permetrà a l'ITQ avançar en el desenvolupament d'un sistema per a la descontaminació d'aigües procedents de la indústria citrícola, basat en un procés fotocatalític que permetrà un tractament més ràpid, eficient, econòmic i segur que les alternatives existents en el mercat.

Així mateix, també s'exploraran noves formulacions de cremes solars, a fi d'elevar la duració de la protecció ultraviolada i reduir-ne l'impacte en el medi ambient gràcies a l'ús de compostos més sostenibles.

El disseny d'una nova generació de bateries d'ió liti més sostenibles, i amb més capacitat d'emmagatzematge, o el de nous sistemes de microsoldadura necessaris per a la fabricació de reactors dirigits a la producció d'hidrogen verd són altres de les iniciatives que es duran a terme en el marc d'aquest conveni.