Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Ciencia e Investigación

Innovació i Ruvid premien 31 projectes d'instituts en els Premis Sapiència

16/10/2021
- La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha destinat 75.500 euros per a promoure la investigació entre l'alumnat de Batxillerat
- El Congrés Sapiència reuneix alumnat i professorat d'instituts en un congrés en el qual s'han exposat els projectes guanyadors
La primera edició dels Premis Sapiència, finançats i organitzats per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Xarxa d'Universitats Valencianes per al Foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (Ruvid), ha premiat 30 projectes d'instituts de tota la Comunitat Valenciana.

El lliurament de premis ha tingut lloc a l'Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat de València, en un congrés amenitzat per Big Van Ciencia i en el qual l'alumnat ha pogut exposar els seus projectes d'investigació en cinc àrees temàtiques: Ciències de la Terra i de la Vida; Arts i Humanitats; Ciències Socials i Jurídiques; Física, Química i Matemàtiques, i Tecnologia i Enginyeria.

Els Premis Sapiència, una iniciativa conjunta de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i Ruvid, amb el suport de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, tenen per objecte despertar vocacions científiques entre els estudiants de Batxillerat de la Comunitat Valenciana i fomentar el pensament crític en etapes prèvies a la Universitat; així com reconéixer la motivació i la implicació del professorat que tutoritza els alumnes en els projectes d'investigació.

Durant el congrés, la secretària autonòmica d'Universitats i Investigació, Carmen Bevià, ha destacat "l'aposta pel talent de la Generalitat Valenciana en diverses accions, entre les quals estan aquests premis que busquen incentivar les vocacions científiques en els moments en què l'alumnat està decidint el seu futur".

"Els sistemes científics, el talent, no es construeixen de la nit al dia. Necessitem temps i esforç, compromís i inversió i, per descomptat, el talent de l'alumnat de la Comunitat Valenciana", ha assenyalat la secretària autonòmica, que ha apuntat que els Premis Sapiència "són una iniciativa més per a donar suport en el desenvolupament d'aquest talent que necessitem".

Premis Sapiència

L'esforç del professorat i l'alumnat, malgrat les dificultats sobrevingudes per la pandèmia durant aquest curs acadèmic, ha suposat la participació de 142 alumnes i 75 tutors/ores de 45 centres educatius diferents en la primera edició dels premis.

En aquesta primera edició dels Premis Sapiència s'han concedit un total de 31 premis entre els projectes presentats, per un import total de 75.500 euros, que pretenen impulsar i generar interés en els centres docents amb la finalitat d'estendre la pràctica de la investigació a les aules.

L'avaluació dels projectes i la decisió sobre la concessió dels premis ha correspost a un jurat format per 72 experts reconeguts de les universitats valencianes en cada una de les àrees temàtiques proposades, 33 dones i 39 homes, presidit pel president de Ruvid.

Llistat dels premiats i premiades: consulteu ací.