Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Universidades

Universitats amplia els criteris d'accés a les beques salari per al curs 2021-2022

20/10/2021
- Podran ser beneficiaris estudiants universitaris de qualsevol curs i els qui cursen màsters habilitants
- Preveuen una atenció especial a grups socials vulnerables, com ara víctimes de violència de gènere, alumnat amb discapacitat i refugiats
- Podran ser beneficiaris estudiants universitaris de qualsevol curs i els qui cursen màsters habilitants
- Preveuen una atenció especial a grups socials vulnerables, com ara víctimes de violència de gènere, alumnat amb discapacitat i refugiats



La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha establit les bases reguladores per a la concessió de les beques salari lligades a la renda per a cursar estudis en les universitats que integren el sistema valencià per al curs 2021-2022.

Dins del compromís per garantir l'accés universal als estudis universitaris i després de constatar-se l'èxit d'aquestes ajudes, que s'atorguen des de 2016 a estudiants amb recursos econòmics limitats, el Consell ha considerat oportú ampliar les possibilitats d'accés a aquestes beques.

La beca salari té una dotació màxima per beneficiari de 6.000 euros. Aquesta subvenció tindrà caràcter pluriennal.

Així, entre les novetats de la nova convocatòria destaca l'ampliació de les possibilitats d'accés. En concret, es podran beneficiar d'aquesta beca tant els estudiants que inicien els seus estudis universitaris com aquells i aquelles alumnes de tots els cursos que disposen de menys recursos econòmics i complisquen amb els requisits econòmics i acadèmics exigits en la convocatòria.

A més, s'amplia el col·lectiu de persones potencialment beneficiàries, en incloure-hi els qui estudien màsters habilitants, que consisteixen en títols de postgrau que habiliten per a l'exercici de les professions regulades.

Per a estudiants de primer curs de grau es reservarà un 25 % del pressupost global màxim establit; per a l'estudiantat de segon i cursos superiors de grau, un 70 %, i per a estudiants de màsters orientats a l'exercici professional, un 5 %. Les beques s'adjudicaran a estudiants que han gaudit d'aquesta beca en el curs anterior i, en segon lloc, a la resta d'estudiants.

Amb la convocatòria d'aquestes beques es manté el compromís del Consell de donar suport a la permanència de l'estudiantat que ja es troba integrat en el Sistema Universitari Valencià.