Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovación

El Consell i l'FVMP posen en marxa un programa per a impulsar polítiques d'innovació als municipis

26/10/2021
- Sonia Tirado destaca la importància d'impulsar una transformació digital que done resposta als reptes actuals: "Un territori intel·ligent no és aquell que utilitza més tecnologia, sinó aquell que posa la tecnologia al servei de la ciutadania"
- La seu de Districte Digital a Alacant acull la inauguració de les jornades
- Sonia Tirado destaca la importància d'impulsar una transformació digital que done resposta als reptes actuals: "Un territori intel·ligent no és aquell que utilitza més tecnologia, sinó aquell que posa la tecnologia al servei de la ciutadania"
- La seu de Districte Digital a Alacant acull la inauguració de les jornades



La Conselleria d'Innovació i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies han posat en marxa una iniciativa que té com a objectiu impulsar les polítiques d'innovació dins de les entitats locals de tot el territori valencià.

Dins d'aquest programa s'organitzen les jornades 'Terra innovadora', dirigides a tot el personal dels ajuntaments (càrrecs electes i personal tècnic) i gràcies al qual es poden identificar els principis fonamentals de la innovació en l'àmbit municipal comptant amb experiències diferents de territoris diversos. La inauguració de les jornades ha tingut lloc aquest dimarts en Districte Digital d'Alacant.

L'objectiu és desenvolupar diverses temàtiques que van des de la importància de la innovació en les institucions supramunicipals ?en què participaran les tres diputades encarregades de la gestió d'aquesta matèria en les tres diputacions valencianes i la directora general d'Innovació, Sonia Tirado? fins a temes com les agendes compartides; la importància de les ciutats intel·ligents; la compra pública de la innovació; la innovació i els fons europeus i el turisme, o l'avaluació de la innovació.

Des de la Conselleria d'Innovació es treballa en el Programa de territoris intel·ligents, amb actuacions que ja han començat en 2021 i que continuaran i s'ampliaran en 2022, que pretenen cobrir tot el procés innovador, des del diagnòstic de capacitats, la detecció de reptes i necessitats de cada territori, la planificació estratègica, fins a l'impuls de projectes d'innovació i ciutats intel·ligents, passant per la formació del personal i els càrrecs electes dels ajuntaments. És en aquest últim objectiu en el qual s'emmarca la col·laboració amb l'FVMP a través del Programa d'innovació municipal i la jornada 'Terra innovadora'.

Tal com ha indicat la directora general d'Innovació, Sonia Tirado, "des de l'Administració autonòmica volem i hem d'acompanyar els municipis en aquest camí de la innovació. Es tracta d'impulsar una transformació del nostre territori que done resposta als reptes actuals de digitalització, sostenibilitat i inclusió social amb una premissa bàsica: un territori intel·ligent no és aquell que utilitza més tecnologia, sinó aquell que posa la tecnologia al servei de la ciutadania".

Les jornades estan dirigides tant a càrrecs electes com a tot el personal al servei de l'Administració local i durant el seu desenvolupament participarà professorat de les universitats públiques valencianes; hi haurà exemples de bones pràctiques en matèria d'innovació en diversos ajuntaments; representants de les tres diputacions, o representants de les xarxes Innpulso i RECI.

Aquestes jornades ajudaran els nostres ajuntaments a millorar les polítiques d'innovació, mitjançant un programa que ens donarà les eines necessàries per a assolir solucions innovadores en el desenvolupament de les nostres polítiques municipals.

Una oportunitat per a desenvolupar projectes de manera col·laborativa, tenint la innovació com a actitud fonamental. En les jornades ja s'han inscrit més de 300 persones entre les edicions de València i Alacant. Tota la informació de les jornades es pot trobar en la web següent: consulteu ací.