Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell col·labora amb la UPV per a finançar la Unitat d'Innovació Empresarial del Centre de Tecnologia Nanofotònica

12/11/2021
- L'acord, dotat amb 250.000 euros, garanteix la continuïtat d'aquest grup especialitzat en el desenvolupament d'innovacions per a les empreses
- Es desenvoluparà un dispositiu per a monitorar la desinfecció de mans correcta i un sistema innovador per a detectar possibles trencaments en la cadena del fred industrial
- L'acord, dotat amb 250.000 euros, garanteix la continuïtat d'aquest grup especialitzat en el desenvolupament d'innovacions per a les empreses
- Es desenvoluparà un dispositiu per a monitorar la desinfecció de mans correcta i un sistema innovador per a detectar possibles trencaments en la cadena del fred industrialEl Consell ha autoritzat un conveni de col·laboració entre l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i la Universitat Politècnica de València (UPV) per a finançar la Unitat Científica d'Innovació Empresarial (UCIE) constituïda en el Centre de Tecnologia Nanofotònica (NTC), un institut d'investigació adscrit a aquesta institució acadèmica.

L'acord, dotat amb 250.000 euros, garanteix la continuïtat d'aquest grup creat amb el suport de l'AVI, a fi d'impulsar la transferència de coneixement i el desenvolupament de solucions tecnològiques i innovacions dirigides a les empreses de la Comunitat Valenciana.

Els 250.000 euros amb els quals està dotat aquest conveni cobreixen els costos de funcionament d'aquesta unitat d'innovació, que gaudeix d'independència econòmica i, per tant, no suposa cap minva en els recursos ordinaris del Centre.

La iniciativa, alineada amb l'estratègia de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, pretén dinamitzar la innovació orientada cap al teixit productiu amb la finalitat d'elevar la competitivitat de les empreses radicades a la Comunitat Valenciana.

L'aportació de l'AVI al Centre de Tecnologia Nanofotònica es traduirà en dues línies d'innovació diferents. La primera es vincula a la lluita contra el SARS-CoV-2 i consisteix a desenvolupar un dispositiu basat en la tecnologia fotònica, amb capacitat de monitorar i avaluar la desinfecció de mans correcta per a minimitzar així el risc d'infecció.

El segon projecte radica en el disseny d'un sistema ràpid, precís, no invasiu i totalment innocu per al monitoratge i el control de la cadena del fred en entorns industrials i de distribució, amb la finalitat de detectar possibles fallades en la refrigeració, així com la proliferació de patògens en els aliments. Per a fer-ho, es desenvoluparà un sensor d'ones de terahertzs, una de les múltiples aplicacions d'aquest tipus de radiació, que és completament segura per a les persones.