Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Ciència i Investigació

Innovació agilitza la posada en marxa de ValER a Castelló i començarà el projecte de rehabilitació al gener

12/11/2021
- La Conselleria autoritza la pròrroga sol·licitada per Correos per a abandonar l'edifici el març de 2022
- La Conselleria autoritza la pròrroga sol·licitada per Correos per a abandonar l'edifici el març de 2022


La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital agilitzarà la posada en marxa de la Fundació de la Comunitat Valenciana d'Investigació d'Excel·lència (ValER) a Castelló.

Al gener es compleix un any de la compra de l'edifici de Correos de Castelló per part de la Generalitat i, tal com estava previst, a partir d'aquesta data l'equip tècnic de la Conselleria d'Innovació començarà a revisar les instal·lacions amb l'objectiu d'agilitzar la redacció del projecte de rehabilitació corresponent d'aquest edifici singular i adequar-lo a les necessitats de la Fundació ValER.

Correos va demanar a la Conselleria d'Hisenda l'ampliació del termini per a abandonar l'edifici el març de 2022. Tenint en compte que la petició ve formulada per una entitat pública com és Correos, que ha de garantir i prioritzar en tot moment el servei a la ciutadania, la Conselleria d'Hisenda, sobre la base de l'informe realitzat per Innovació, ha autoritzat el desallotjament progressiu de l'edifici fins al març, sempre que no supose un retard en els terminis d'execució del projecte, i es garantisca al gener l'accés del personal de la Generalitat per a fer els treballs tècnics previs a la rehabilitació de l'edifici.

La Conselleria d'Innovació treballa perquè el projecte de rehabilitació, que transformarà aquest edifici emblemàtic en la seu de ValER, supose una adaptació a les noves necessitats, però garantint sempre el manteniment de l'essència i identitat de l'edifici per a no perdre el seu valor històric i arquitectònic.

ValER és la resposta de la Generalitat per a contribuir a l'impuls, la promoció i el desenvolupament de la investigació i el coneixement científic, humanístic i tecnològic en benefici de la societat, de les universitats, dels centres d'investigació i de la comunitat científica en general.

La consellera d'Innovació, Carolina Pascual, ha explicat que "estem fent un pas més en la política de l'atracció i la retenció del talent investigador de primer nivell a la Comunitat i, per a fer-ho, estem agilitzant la posada en marxa de la Fundació d'Investigació d'Excel·lència (ValER) per a pujar un esglaó més a l'hora d'aconseguir una societat del coneixement plena i situar-nos a l'avantguarda. L'objectiu és que la investigació es puga desenvolupar i transferir al teixit productiu. En la Generalitat ho tenim clar: no hi ha millor inversió que la del talent, perquè els seus beneficis perduren en el temps i tenen un poder multiplicador que arriba a tots els racons de la societat".