Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Digitalització

La Comunitat Valenciana rep més de 30 milions per a estendre la banda ampla a 151.180 llars

24/11/2021
- Aquest programa pretén contribuir a la vertebració territorial i la cohesió social en l'àrea de la connectivitat digital
- El director general per a l'Avançament de la Societat Digital, Juan Ignacio Torregrosa, destaca el compromís del Govern perquè en 2025 el 100 % de les llars de la Comunitat Valenciana dispose de connexió de banda ampla ultraràpida
- Aquest programa pretén contribuir a la vertebració territorial i la cohesió social en l'àrea de la connectivitat digital
- El director general per a l'Avançament de la Societat Digital, Juan Ignacio Torregrosa, destaca el compromís del Govern perquè en 2025 el 100 % de les llars de la Comunitat Valenciana dispose de connexió de banda ampla ultraràpidaEl Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha atorgat a la Comunitat Valenciana 30.695.640 euros, dins del Programa d'universalització d'infraestructures digitals per a la cohesió-banda ampla, amb els quals arribarà a 151.180 llars (Alacant, 54.819 habitatges; València, 69.856, i Castelló, 26.505 llars).

El Programa únic-banda ampla 2021 s'emmarca dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència de l'economia espanyola del Govern d'Espanya, finançat per la Unió Europea-NextGeneration.

Aquest programa pretén contribuir a la vertebració territorial i la cohesió social en l'àrea de la connectivitat digital, a fi d'ampliar la cobertura de banda ampla ultraràpida en tot el territori nacional, i millorar així la funcionalitat i la qualitat dels serveis digitals necessaris per a la transformació digital completa i, amb això, augmentar el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans.

Dels 250 milions d'euros invertits en el Programa únic-banda ampla, València és la província de tota Espanya que més subvenció rep, amb 13,8 milions, seguida d'Astúries, amb 12,2 milions, i Lleón, amb 11,2 milions.

La província d'Alacant rep 11,2 milions, i és la quarta de tot Espanya que més inversió rep. Per part seua, la província de Castelló es beneficia d'una subvenció de 5,6 milions, per davant de Madrid o Barcelona.

En aquest sentit, el director general per a l'Avançament de la Societat Digital, Juan Ignacio Torregrosa, ha assegurat que "aquest pla pràcticament triplica la inversió realitzada en anys anteriors. Constitueix una peça fonamental en el compromís del Govern perquè en 2025 el 100 % de les llars de la Comunitat Valenciana dispose de connexió de banda ampla ultraràpida".

Aquestes ajudes es destinaran a estendre les xarxes de comunicació electròniques en les zones blanques de la Comunitat Valenciana que no disposen de cobertura de xarxes de velocitat d'almenys 30 Mbps, i en zones grises del nostre territori amb banda ampla de menys de 100 Mbps per part d'un sol operador.

Es tracta d'un avançament cap a l'objectiu d'assolir que la banda ampla abaste la totalitat de la població de la Comunitat, arribar a les zones rurals més disperses i contribuir al tancament de la bretxa digital territorial.