Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell col·labora amb l'associació Inndromeda per a impulsar l'accés de les empreses al desenvolupament de les tecnologies innovadores

03/12/2021
- L'acord potenciarà la posada en marxa d'aquesta aliança, que reuneix empreses, universitats i centres tecnològics i d'investigació
- L'associació prepara la constitució del seu Centre d'Innovació Digital, que opta a rebre finançament de la Unió Europea
- L'acord potenciarà la posada en marxa d'aquesta aliança, que reuneix empreses, universitats i centres tecnològics i d'investigació
- L'associació prepara la constitució del seu Centre d'Innovació Digital, que opta a rebre finançament de la Unió Europea



El Consell ha autoritzat un conveni de col·laboració entre l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i l'associació sense ànim de lucre Inndromeda per a impulsar el desenvolupament, la difusió i la implantació de les tecnologies innovadores en el sistema productiu i el sector públic de la Comunitat Valenciana.

A través d'aquesta iniciativa es pretén garantir l'accés del teixit empresarial a les tecnologies disruptives que protagonitzen la nova economia, proporcionant-li, així, les competències necessàries per a obtindre avantatges competitius de la seua aplicació, en sintonia amb l'estratègia de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Aquestes tecnologies aglutinen disciplines amb un gran impacte en el teixit productiu, com és el cas de la robòtica, la nanotecnologia, la biotecnologia o la intel·ligència artificial, que amplien l'àmbit de la digitalització.

L'acord consolidarà la posada en marxa d'aquesta aliança, promoguda per la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), les cinc universitats públiques, els centres del CSIC i els instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana, així com per la mateixa Generalitat, a través de l'AVI.

Amb els fons assignats per a aquest exercici es completaran les actuacions de coordinació internes, alhora que s'actualitzarà el catàleg de serveis i capacitats dels membres de l'associació, a fi d'atendre les necessitats de les empreses i les administracions públiques que operen en aquest àmbit.

Part d'aquests recursos es destinaran al seu torn a la constitució i dinamització del futur Centre d'Innovació Digital d'Inndromeda -més conegut com a European Digital Innovation Hub (EDIH, per les seues sigles en anglés) -, que serà referència en la transformació del model productiu.

L'objectiu és que aquest DIH facilite l'accés de les empreses a la informació, els serveis i les instal·lacions necessàries per a afrontar amb èxit els seus processos de transformació digital. L'associació presentarà en breu la seua candidatura a fi d'obtindre finançament de la Unió Europea.

En el marc d'aquesta aliança en tecnologies innovadores, Inndromeda posarà a disposició del teixit productiu, els centres d'investigació i els instituts tecnològics infraestructures d'experimentació amb tecnologies de 'big data' per a fomentar-ne l'ús especialment entre les empreses.