Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Universitats

El Consell llança la convocatòria de beques salari lligades a la renda per al curs 2021-2022

20/12/2021
- Les beques salari estan dotades amb una assignació de 16,5 milions
- El termini de presentació d'instàncies és d'un mes des de l'endemà de publicar-se la convocatòria en el DOGV
- Les beques salari estan dotades amb una assignació de 16,5 milions
- El termini de presentació d'instàncies és d'un mes des de l'endemà de publicar-se la convocatòria en el DOGV



La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha publicat l'ordre per la qual es convoquen les beques salari lligades a la renda per a la realització d'estudis en les universitats que integren el Sistema Universitari Valencià durant el curs acadèmic 2021-2022.

El programa de beques universitàries i accés a estudis superiors que impulsa la Direcció General d'Universitats ha anat incrementant la seua dotació en els últims anys, fins a arribar a un pressupost de 32,4 milions per a sis modalitats de beques en l'exercici 2022, a fi de fomentar la igualtat d'oportunitats i garantir la formació universitària d'un nombre més elevat d'estudiants.

En concret, el Consell destina una assignació màxima de 16,5 milions d'euros a finançar aquestes subvencions, que podran tindre un caràcter pluriennal i estan dotades amb un màxim de 6.000 euros a l'any per persona.

Entre les novetats d'aquesta convocatòria, destaca l'ampliació de les possibilitats d'accés, ja que es podran beneficiar d'aquesta beca tant els estudiants que inicien els seus estudis universitaris, com d'altres cursos que disposen de menys recursos econòmics i complisquen els requisits econòmics i acadèmics de la convocatòria.

A més, s'amplia el col·lectiu de persones potencialment beneficiàries, en incloure's els estudiants de màsters habilitants, i estableix una atenció especial als col·lectius especialment vulnerables, com ara les víctimes de violència de gènere, l'alumnat amb discapacitat, les persones refugiades i els sol·licitants d'ajuda internacional.

El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes, a comptar de l'endemà de publicar-se la resolució en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana'. La presentació de sol·licituds es farà únicament per mitjans electrònics a través del web de la seu electrònica de la Generalitat Valenciana.

Tota la informació sobre les beques universitàries es pot consultar en: consulteu ací