Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Bretxa digital

El Consell desenvolupa més d'un centenar d'accions per a acostar la digitalització a 70 municipis en risc de despoblació

03/01/2022
- Més d'un miler de persones han participat en activitats d'alfabetització digital, comunicació electrònica o xarxes socials
- Més d'un miler de persones han participat en activitats d'alfabetització digital, comunicació electrònica o xarxes socials


El Consell ha desenvolupat un total de 108 accions formatives en digitalització en 70 municipis de la Comunitat que estan en risc de despoblació, amb la participació de més d'un miler de persones, que han gaudit de cursos per a l'alfabetització digital, comunicació electrònica amb l'Administració, xarxes socials o qüestions relacionades amb els negocis en diverses accions presencials i en línia. Gràcies a aquesta formació, els participants han aprés a gestionar millor els seus negocis, utilitzar les xarxes socials per a poder comunicar-se amb els seus familiars o estar informats gràcies a la tecnologia.

Aquestes actuacions s'han executat gràcies al conveni entre la Conselleria d'Innovació, per mitjà de la Direcció General per la Lluita contra la Bretxa Digital, i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per a impartir formació en competències digitals durant tot l'any 2021. També s'ha disposat de la col·laboració de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant).

Amb l'objectiu de promoure la inclusió digital com a factor d'inclusió social, s'ha perseguit aprofitar l'ús de les TIC per a ajudar a millorar la qualitat de vida en els municipis de la Comunitat Valenciana afectats per la despoblació, afavorint l'accés digital de persones residents i col·lectius vulnerables. En tots aquests tallers s'ha treballat pel desenvolupament d'una societat digital inclusiva basada en la igualtat d'oportunitats, especialitzada i adaptada a les necessitats de cada persona.

Les accions formatives s'han plantejat en modalitat presencial i en línia. En la modalitat en línia s'han impartit les especialitats de comunicació electrònica amb l'Administració, xarxes socials i negoci. En la modalitat presencial, a més d'aquestes tres especialitats formatives, s'ha impartit la d'alfabetització digital.

La directora general per la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, ha explicat que els tallers han tingut una participació superior a 1.000 persones i que han sigut, principalment, persones majors de 60 anys; la majoria, dones: "La franja entre els 60 i 69 anys cobreix el 40 % dels participants, seguida de la de 70 a 79 anys, amb el 30 % dels participants. Tant el contingut com els docents s'han adaptat molt a les circumstàncies de cada grup i a les seues necessitats per a intentar facilitar eines que els facen més senzill el dia a dia i l'aplicació de la tecnologia en les xicotetes accions quotidianes", ha assegurat María Muñoz.