Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

L'AVI adjudicarà al febrer el disseny i conceptualització d'una 'learning factory' a l'antic edifici de Correus d'Elx

27/01/2022
- L'Agència ha licitat el contracte i les entitats interessades disposen fins al pròxim dia 3 de febrer per a presentar les seues ofertes
- L'entitat que resulte adjudicatària haurà d'escometre les cinc fases previstes en un termini màxim de 18 mesos, segons recull el plec
- L'Agència ha licitat el contracte i les entitats interessades disposen fins al pròxim dia 3 de febrer per a presentar les seues ofertes
- L'entitat que resulte adjudicatària haurà d'escometre les cinc fases previstes en un termini màxim de 18 mesos, segons recull el plecL'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha licitat el contracte per a la conceptualització i disseny d'una 'learning factory' a l'antic edifici de Correus d'Elx amb la finalitat d'impulsar el desenvolupament de competències i la formació en tecnologies de fabricació avançada que donen resposta a les necessitats del teixit productiu de la Comunitat Valenciana. Les empreses i entitats interessades disposen fins al pròxim 3 de febrer per a presentar les seues ofertes i la previsió és que la concessió del contracte es puga formalitzar abans de març.

D'aquesta manera, la futura adjudicatària haurà d'executar en un període de 18 mesos les prescripcions tècniques del plec, que recull un total de cinc etapes per a definir els atributs d'aquest centre de referència en tecnologies innovadores, el primer d'aquestes característiques que es duu a terme a Espanya. En la mesura que siga possible, aquestes actuacions s'han de fer en paral·lel als treballs d'adequació i millora de l'immoble, que és propietat de la Generalitat.

En una primera fase s'establiran les condicions marc per a la conceptualització de la 'learning factory' a partir d'entrevistes amb els promotors de la iniciativa, les institucions i entitats interessades, així com el públic objectiu. Aquest treball de camp permetrà prioritzar els objectius organitzatius, tècnics i didàctics de la iniciativa.

A continuació, es definiran les competències que es desenvoluparan al centre i, en una tercera etapa, se seleccionarà el producte o productes que s'han de fabricar i es determinaran les diferents àrees de la fàbrica. La conceptualització i planificació detallada de les instal·lacions es completarà en una quarta fase, mentre que la configuració definitiva, basada en un model d'optimització, inclourà la selecció dels elements que integrarà la fàbrica i la seua disposició i es completarà en l'etapa final, que conclourà en el segon semestre de 2023.

Amb aquesta iniciativa, l'Agència pretén generar un entorn d'aprenentatge innovador en què s'adquirisquen els coneixements, aptituds i habilitats imprescindibles per a la incorporació de noves tecnologies en el teixit empresarial.

Aquest nou model formatiu, no solament preveu la instrucció d'operaris i comandaments intermedis de les empreses de la Comunitat Valenciana, sinó que aquestes podran avaluar les tecnologies en funcionament abans d'escometre inversions per a la seua possible implantació. A més, l'ús d'aquestes instal·lacions podrà ser aprofitat per estudiants universitaris i de Formació Professional.

La posada en marxa d'aquesta 'learning factory' permetrà al teixit empresarial aprofitar el potencial de les noves tecnologies en el desenvolupament de processos productius més innovadors, flexibles i generadors d'un elevat valor afegit, la qual cosa redundarà en una millora de la seua competitivitat.