Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Universitats

El Consell destina 600.000 euros a complementar les beques Erasmus+ amb una quantitat de fins a 2.790 euros per estudiant

28/01/2022
- Aquestes ajudes tenen com a objecte garantir i millorar la participació de l'alumnat valencià en programes de mobilitat per a la realització d'estudis en altres països
- Aquestes ajudes tenen com a objecte garantir i millorar la participació de l'alumnat valencià en programes de mobilitat per a la realització d'estudis en altres països


La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital destina 600.000 euros a complementar les beques Erasmus+ de 276 estudiants de la Comunitat Valenciana per al curs 2021-2022.

La Generalitat ofereix aquestes ajudes a l'estudiantat a fi de garantir i millorar la participació dels estudiants valencians en els programes de mobilitat internacional per a la realització d'estudis en altres països, així com fomentar la dimensió europea de les universitats valencianes.

L'alumnat valencià podrà rebre un màxim de 2.790 euros per part de la Conselleria d'Universitats per a contribuir a sufragar les despeses d'estada en altres centres d'estudis superiors europeus.

L'import d'aquestes ajudes està destinat a complementar les beques per a l'activitat de mobilitat d'estudiants per estudis del programa Erasmus+, pertanyents a institucions d'educació superior de la Comunitat, i s'han atorgat entre els estudiants que compleixen els requisits acadèmics establits en les bases i atenent criteris acadèmics.

Dels 276 estudiants beneficiaris o beneficiàries d'aquestes ajudes, un total de 220 pertanyen a les cinc universitats públiques valencianes, 14 pertanyen a centres d'estudis superiors de la Comunitat Valenciana (ISEACV) i 42 estudiants pertanyen a dues universitats privades com són la Universitat Cardenal Herrera-CEU i la Universitat Catòlica de València.

Les beques es concedeixen per un màxim de 9 mesos d'estada i l'import varia en funció de la destinació de l'estudiant. Així, l'estudiantat amb destinació a centres d'estudis superiors de Dinamarca, Finlàndia, Irlanda, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg, Noruega, el Regne Unit i Suècia rebran 310 euros per mes d'estada a l'estranger.

Els i les estudiants amb destinació a Alemanya, Àustria, Bèlgica, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Malta, Països Baixos i Portugal rebran una beca de 260 euros per mes d'estada; mentre que els que cursen els seus estudis a Bulgària, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Polònia, República Txeca, República de Macedònia del Nord, Romania, Sèrbia i Turquia rebran una beca de 210 euros al mes.

Tota la informació relativa a les beques Erasmus+ pot consultar-se en el web: consulteu ací