Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Societat Digital

El Consell crea un espai de treball amb les operadores de telecomunicacions per a abordar els problemes de connectivitat

07/02/2022
- El director general per a l'Avanç de la Societat Digital assegura que es prestarà una atenció especial a la millora del servei en zones en risc de despoblament i a la reducció de la bretxa digital
- El director general per a l'Avanç de la Societat Digital assegura que es prestarà una atenció especial a la millora del servei en zones en risc de despoblament i a la reducció de la bretxa digital


La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, per mitjà de la Direcció General per a l'Avanç de la Societat Digital, que dirigeix Juan Ignacio Torregrosa, ha creat un espai de treball amb les operadores de telecomunicacions de la Comunitat Valenciana per a solucionar els problemes de connectivitat, la millora de la normativa i el desenvolupament de plans d'extensió de la banda ampla en les tres províncies.

Entre els principals objectius hi ha el de donar una atenció especial a la millora del servei en zones en risc de despoblament, així com a la reducció de la bretxa digital.

Aquest espai de treball nou s'alinea amb l'estratègia de la Generalitat de desenvolupar un pla de banda ampla que assegure la vertebració de tot el territori valencià i una adequada connectivitat de tota la Comunitat. Amb aquest objectiu, la Direcció General per a l'Avanç de la Societat Digital ha posat en marxa i a la disposició de tota la ciutadania el Portal de Banda Ampla.

Aquest portal és una eina fonamental de difusió i intercanvi d'informació entre els tres actors bàsics en el terreny de la connectivitat, com són els operadors de telecomunicacions, les entitats locals i els usuaris i les usuàries.

D'aquesta manera, es canalitza mitjançant una única plataforma la informació sobre la situació actual i l'evolució de la connectivitat de banda ampla a la Comunitat Valenciana, a més d'oferir informació rellevant sobre la normativa, les ajudes públiques i els procediments de tramitació de permisos.

El director general per a l'Avanç de la Societat Digital, Juan Ignacio Torregrosa, ha indicat que "hem creat un grup de treball amb les associacions d'operadores principals que treballen a la Comunitat Valenciana i, a més, hem contactat amb la part de l'Administració que té competències en el desplegament de connectivitat, com és la Direcció General de Bretxa Digital, Avanç i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies".

De la mateixa manera, Juan Ignacio Torregrosa ha afegit que "aquest grup de treball pretén detectar problemes relacionats amb el desplegament d'aquestes telecomunicacions i, al seu torn, posar els mitjans necessaris per a solucionar-los".

Finalment, ha afirmat que "estem lluitant contra la bretxa digital amb la intenció d'oferir les millors condicions possibles per a frenar els problemes que hi ha de despoblament en determinades zones rurals".