Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Formació especialitzada

El Consell activa el grup de treball per a impulsar la 'learning factory' d'Elx després d'adjudicar-ne el disseny i la conceptualització

17/03/2022
- L'AVI formalitzarà l'última setmana de març el contracte amb l'adjudicatària, que disposarà de 18 mesos per a definir les característiques de la iniciativa
- L'objectiu és accelerar la posada en marxa de la primera fase, per a la qual la Conselleria d'Innovació ha reservat prop de 350.000 euros en 2022
- L'AVI formalitzarà l'última setmana de març el contracte amb l'adjudicatària, que disposarà de 18 mesos per a definir les característiques de la iniciativa
- L'objectiu és accelerar la posada en marxa de la primera fase, per a la qual la Conselleria d'Innovació ha reservat prop de 350.000 euros en 2022La Generalitat Valenciana, a través de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), ha activat el grup de treball per a impulsar la 'learning factory' en l'antic edifici de Correus d'Elx, davant de l'adjudicació del contracte per al disseny i la conceptualització d'aquest espai formatiu, que es formalitzarà l'última setmana de març amb l'empresa basca CARSA.

Aquest centre de referència en tecnologies innovadores oferirà formació especialitzada perquè operaris i comandaments intermedis de les empreses de la Comunitat Valenciana, però també estudiants universitaris i de Formació Professional, adquirisquen els coneixements, les aptituds i les habilitats imprescindibles per a la incorporació de tecnologies habilitadores en el teixit empresarial.

L'objectiu és que l'equip tècnic -en el qual s'integren representants de les administracions local i autonòmica, l'empresariat, els sindicats, els instituts tecnològics, els parcs científics, les universitats i la Formació Professional de la comarca del Baix Vinalopó i de tota la Comunitat- es reunisca abans de Pasqua, en una nova sessió de treball en la qual comptarà amb el suport tècnic de la consultora adjudicatària d'aquest contracte.

Després d'analitzar les propostes rebudes, la mesa de contractació de l'AVI ha proposat l'adjudicació dels serveis de conceptualització i disseny de la 'learning factory' a la consultoria estratègica d'innovació CARSA, que disposarà d'un termini màxim de 18 mesos per a definir, junt amb el grup de treball, les característiques del centre, els itineraris formatius i les tecnologies que incorporarà, així com els productes que es fabricaran en el marc d'aquesta iniciativa.

Una inversió de 2,5 milions fins a 2024

D'acord amb el calendari previst, els treballs de disseny es completaran en la segona meitat de 2023, als quals seguirà la redacció del projecte bàsic i d'execució del nou edifici, les obres del qual podrien arrancar en el segon semestre de 2024. En total, la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital preveu una inversió associada de 2,5 milions d'euros fins a 2024.

L'objectiu, no obstant això, és agilitzar al màxim l'entrada en funcionament de la primera fase del projecte, que se situarà en un local de 322 metres quadrats annex a l'actual edifici de Correus, per la qual cosa no està subjecte a la construcció del nou immoble. A aquest efecte, l'adjudicatària, en cooperació amb el grup de treball, accelerarà la definició dels usos assignats a aquest espai. En aquest cas, la Conselleria ha reservat 342.172 euros en els pressupostos d'enguany per a la rehabilitació i la posada en marxa.

Aquest nou entorn d'aprenentatge innovador facilitarà la implantació de les tecnologies habilitadores en el sistema productiu i proporcionarà formació especialitzada a les empreses. D'aquesta manera, la posada en marxa d'aquesta 'learning factory' permetrà al teixit empresarial aprofitar el potencial de les noves tecnologies en el desenvolupament de processos productius més innovadors, flexibles i generadors d'un valor afegit elevat, la qual cosa redundarà en una millora de la seua competitivitat.