Sanitat Universal i Salut Pública
Vacunació COVID

Més de 4.400 persones han acudit aquesta setmana als punts de vacunació sense cita prèvia

10/07/2022
  • S’han activat una vintena de punts de vacunació sense cita prèvia en tota la Comunitat Valenciana
  • El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha agraït el grau de responsabilitat que està demostrant la població a vacunar-se contra la COVID-19
  • En les pròximes setmanes es continuaran obrint espais d’immunització sense cita en els diversos municipis per a acostar la vacuna als ciutadans

Un total de 4.412 persones han acudit aquesta setmana als 22 punts de vacunació sense cita prèvia que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat en diversos punts de la Comunitat Valenciana per a agilitzar la vacunació contra la COVID-19.

La finalitat d’aquesta iniciativa és que tota persona pendent d’alguna dosi de la vacuna COVID-19 puga completar la pauta de vacunació establida. A més, durant tot l’estiu se n’aniran activant nous punts de vacunació en tota la Comunitat Valenciana.

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha volgut mostrar el seu agraïment a totes les persones que han acudit a aquests punts de vacunació. “La pandèmia segueix, i la vacuna ha demostrat que és la millor eina per a protegir-nos de la COVID-19, a nosaltres mateixos i als altres. Per això, vull agrair la responsabilitat i la solidaritat que estan demostrant totes i cada una de les persones que han decidit acudir als centres per a vacunar-se”.

En aquest sentit, el titular de Sanitat ha animat totes aquelles persones pendents d’alguna dosi de la vacuna contra el coronavirus que s’immunitzen.

“Ens trobem en un moment en què estan augmentant els contagis per coronavirus. Per això, és convenient que tota aquella persona que estiga pendent d’alguna dosi de la vacuna demane cita al seu centre de salut o acudisca a algun d’aquests punts de vacunació sense cita per a protegir-se i protegir les persones més vulnerables”, ha indicat el conseller.

Miguel Mínguez també ha recordat la importància de mantindre les mesures de protecció contra el virus, com ho són l’ús responsable de la mascareta, la higiene de mans, la ventilació i mantindre la distància de seguretat, especialment en entorns de risc.

Cal recordar que, a més dels punts de vacunació sense cita, la campanya de vacunació es continua desenvolupant als centres sanitaris. Per tant, en aquests moments qualsevol ciutadà que necessite vacunar-se pot contactar amb el seu centre de salut o acudir a un dels punts de vacunació sense cita prèvia.

Punts de vacunació sense cita oberts aquesta setmana

Durant aquesta setmana, estaran en funcionament una vintena de punts de vacunació sense cita prèvia. La Conselleria de Sanitat actualitza diàriament tota la informació sobre els horaris i les dates a través de les xarxes socials: Twitter, Facebook i Instagram.

A la província de València estaran actius el centre de salut de Llíria (dilluns de 13.00 a 15.00 hores), el centre de salut de Paterna El Clot (dilluns i dijous d’11.00 a 13.00 hores), l’Hospital Malva-rosa (de dilluns a divendres de 16.00 a 20.30 hores), el centre de salut de Burjassot II (dimarts de 10.00 a 12.30 hores) i el centre de salut Font de Sant Lluís (dimarts i dijous de 9.00 a 13.00 hores).

Així mateix, obriran el centre de salut de Bétera (dimecres de 15.30 a 19.30 hores), el centre de salut de Godella (dimecres de 15.30 a 19.30 hores), el centre de salut de la Pobla de Vallbona (dimecres de 15.30 a 19.30 hores), l’Escola de Persones Adultes de l’Eliana (dijous de 15.00 a 17.00 hores), el centre de salut de Benimàmet (dijous de 12.30 a 15.00 hores), el centre de salut Plaça Segovia (dijous de 9.00 a 13.00 hores), el centre de salut de Benetússer (dijous d’11.00 a 14.00 hores), el centre de salut d’Oliva (divendres de 9.00 a 13.00 hores), el centre de salut de Benaguasil (divendres de 12.00 a 14.00 hores) i el centre de salut de Moncada (divendres de 12.30 a 14.00 hores).

A Alacant obrirà el centre d’especialitats Foietes de Benidorm (dimarts de 15.00 a 20.00 hores), el centre L’Escorratel d’Orihuela (dimecres de 15.00 a 20.00 hores) i l’Hospital de Torrevieja (dijous de 8.30 a 14.30 hores). A la província de Castelló, romandrà obert el pati dels Taronjers de l’Hospital General de Castelló de la Plana (dimarts de 16.00 a 21.00 hores).