Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Desenvolupament sostenible

Obres Públiques potencia l’oci saludable i la regeneració mediambiental amb una zona de descans i esbarjo a la cala del Moraig de Benitatxell

13/07/2022
Obres Públiques potencia l’oci saludable i la regeneració mediambiental amb una zona de descans i esbarjo a la cala del Moraig de Benitatxell
  • Rebeca Torró ha fet seguiment de l'actuació executada per la Conselleria, que proporciona un pas segur per als nombrosos senderistes de la ruta dels penya-segats
  • La Conselleria ha invertit més de 174.000 euros en aquesta iniciativa, que s'engloba dins del Pla d'Actuacions en la costa i gaudi de la ribera de la mar (PACMAR)

 

La Conselleria ha invertit més de 174.000 euros en aquesta iniciativa, que s’engloba dins del Pla d’actuacions en la costa i gaudi de la riba de la mar (PACMAR)

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat les actuacions que està duent a terme la Generalitat per a “recuperar zones de costa i beneficiar el medi ambient, que incideixen, a més, en la qualitat de vida de la ciutadania i són una palanca per a un desenvolupament sostenible”.

En la seua visita a la zona d’esbarjo que la Conselleria ha executat sobre la cala del Moraig, al terme municipal de Poble Nou de Benitatxell, Rebeca Torró ha explicat que s’ha millorat i s’ha adequat, de manera ambientalment sostenible, una zona de mirador que es trobava en estat degradat de conservació i ús. Per a fer-ho, s’hi ha instal·lat una zona de descans i esbarjo que ja poden utilitzar els i les senderistes que recorren la ruta dels penya-segats.

S’han invertit més de 174.000 euros en aquesta iniciativa, que s’engloba dins del Pla d’actuacions en la costa i gaudi de la riba de la mar (PACMAR) i proporciona un pas segur per als nombrosos senderistes de la zona, ja que s’han condicionat els accessos i les connexions amb la senda local SL-CV50, que discorre pel penya-segat sobre la cala del Moraig i connecta amb cala Llebeig i el barranc de la Viuda.

Els objectius específics de l’actuació han sigut promocionar el turisme saludable i mediambiental i l’oci esportiu, amb itineraris més ben condicionats i un espai obert on es preserva i es potencia l’accés i la percepció visual del paisatge.

També s’afavoreix la infraestructura verda amb pins, arbustos i flora autòctona, i abalisant zones de plantacions per a afavorir el desenvolupament de la microfauna i la microflora. Així mateix, es promou l’accessibilitat, la sostenibilitat i la integració amb l’entorn minimitzant la petjada de carboni, instal·lant la major part de mobiliari amb materials reciclats i reutilitzant el mateix material de l’excavació.

La Conselleria ha actuat sobre una superfície aproximada de 1.500 metres quadrats, que inclou l’adequació dels dos accessos que parteixen des de la carretera central, una sendera preexistent d’amplària escassa i l’escala, així com la millora de l’esplanada de la zona del mirador de la cala del Moraig.

La zona s’ha dotat de mobiliari de pícnic, aparcabicicletes, suports isquiàtics, fonts i bancs. Destaca una pèrgola doble que, situada estratègicament, permet la contemplació de l’entorn natural. Tot l’àmbit queda abalisat i protegit, tant per a la seguretat dels usuaris com per a la preservació de les espècies que s’hi planten i les existents, de manera que es potencien els valors ecològics.

Galeria d'imatges